CORDAID

Mensen in Nood opent giro 667 voor slachtoffers Marokko

Mensen in Nood gaat hulp verlenen aan de slachtoffers van de aardbeving in Marokko en heeft daarvoor haar gironummer 667 opengesteld. Via lokale partners wordt het geld besteed aan o.a. de wederopbouw van huizen, scholen en watervoorzieningen. Het Comité Help Slachtoffers van de Aardbeving in Marokko ondersteunt het werk van Mensen in Nood met een inzamelingsactie.

Mensen in Nood is al jarenlang actief in het noorden van Marokko en steunt daar een aantal lokale organisaties. Zij maken deel uit van een comité van hulporganisaties dat deze week is opgericht voor hulpverlening aan de duizenden slachtoffers. Zij zullen zich niet zozeer richten op noodhulp als wel op de wederopbouwfase.

Mensen in Nood maakt deel uit van de hulporganisatie Cordaid. Cordaid heeft goede contacten met de Marokkaanse samenleving in Nederland. Via het Comité Help Slachtoffers van de Aardbeving in Marokko wordt geld ingezameld voor het werk van Mensen in Nood in Marokko. Geld kan overgemaakt worden naar Giro 667, Mensen in Nood, Den Haag o.v.v. aardbeving Marokko.