Politie Twente

Persberichten Politie Twente 27 februari 2004

Verkrachter aangehouden

Man aangehouden naar aanleiding van verkrachting op 27 december jl., heeft deze bekend.

Enschede

Zondag 28 december jl. werd onderstaande cursief afgedrukte persbericht verzonden in verband met een verkrachting in de nacht ervoor aan de Dolphiaweg in Enschede gepleegd. Een uitgebreid onderzoek werd gestart en naar aanleiding van dit onderzoek werd vrijdag 20 februari een 34 jr. Enschedeer aangehouden die ervan wordt verdacht deze verkrachting te hebben gepleegd. De 34 jr. heeft deze verkrachting ondertussen bekend en is door justitie in bewaring gesteld. Inmiddels heeft nader onderzoek uitgewezen dat de 34 jr. zich ook aan andere verkrachtingen en aanrandingen heeft schuldig gemaakt. In het belang van het onderzoek kunnen hierover op dit moment nog geen mededelingen worden gedaan.

Verkrachting

Politie zoekt getuigen

Enschede

Zaterdag 27 december om ongeveer 4.20 uur fietst een 27-jarige Enschedese na het uitgaan vanuit de binnenstad richting Glanerbrug naar huis. Op de Gronausestraat slaat zij rechtsaf de Dolphiaweg in. Als ze de bocht om fietst, hoort ze iemand dicht achter haar fietsen. Deze persoon grijpt haar van achteren vast en trekt haar van de fiets in de berm. Hierop wordt ze door de man verkracht. Tijdens de verkrachting heeft het slachtoffer hard gegild. Ook lagen de twee fietsen zichtbaar op straat. Volgens het slachtoffer kwamen tijdens de verkrachting drie auto's voorbij rijden. Het signalement van de dader:
Blanke man, 20-25 jaar oud, 1.85-1.90 meter lang, tenger postuur, geen baard of snor, halflang donker haar tot net over de schouders, lang, smal gezicht. De man droeg een nette donkere halflange herenjas van wol of vilt en een donkere spijkerbroek. De man spreekt Nederlands, zonder Twents accent.

Aanrijding met letsel

Automobilist glijdt over gladde wegdek door, vrouw gewond

Enschede

Een 45 jr. Enschedese stond donderdag 26 februari om ongeveer 21.55 uur samen met haar vriend achter hun auto die geparkeerd stond op de Bruggertstraat in Enschede. Beiden waren bezig een fiets achter op de auto vast te zetten. Een 48 jr. automobilist, ook uit Enschede, zag hen te laat staan, remde, maar gleed in verband met de gladheid door. Beiden personen werden geraakt en raakten bekneld tussen de twee voertuigen. De 45 jr. vrouw werd met beenletsel door een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.(bps: 04-024436)

Aanrijding, onder invloed

Automobilist rijdt drie geparkeerde auto's aan, rijdt door en blijkt behoorlijk onder invloed

Haaksbergen

Donderdagavond 26 februari om ongeveer 19.50 uur werd doorgegeven dat op de Markt in Haakbergen een automobilist drie geparkeerde auto's had aangereden. De man was daarna doorgereden en direct daarop werd doorgegeven dat dezelfde persoon met zijn auto stilstond op de Buurserstraat in Haaksbergen en dat het linkervoorwiel van de auto er scheef onderstond. De bestuurder zou behoorlijk onder invloed van de nodige alcohol zijn. Dit bleek en de bestuurder, een 19 jr. Haaksbergenaar, werd aangehouden en meegenomen naar het bureau waar de ademanalyse 1.50 promille uitwees. Zijn rijbewijs is ingevorderd en proces-verbaal wordt opgemaakt. De eigenaren van de geparkeerde auto's zijn in kennis gesteld. (bps: 04-024385)

Rijden onder invloed

Rijgedrag valt op, automobilist met 2.24 promille achter het stuur

Enschede

Rijdend over de Pathmossingel in Enschede viel surveillerende politiemensen vrijdagmorgen 27 februari om ongeveer 04.20 uur, het rijgedrag van een automobilist op. Op de Burgemeester van Veenlaan werd hij aan de kant gezet en overvloedig alcoholgebruik bleek. Hij kon nauwelijks op zijn benen staan en aan het bureau wees de ademanalyse 2.24 promille uit. Het rijbewijs is ingevorderd en proces-verbaal wordt opgemaakt. (bps: 04-024472)

Diefstal auto

Groene Opel Frontera gestolen bij woning eigenaresse

Enschede

In de nacht van woensdag 25 op donderdag 26 februari werd bij de woning aan de Johannes Verhulsstraat in Enschede, een auto ontvreemd. De 35 jr. Enschedese eigenaresse deed aangifte van diefstal van een groene Opel Frontera Sport met het kenteken 83-FP-GB. (bps: 04-024292)

Getuigenoproep

Politie zoekt getuigen van aanrijding

Enschede

Dinsdagavond de 24e februari om ongeveer 18.45 uur werd een 61 jr. mevrouw uit Enschede op de kruising Burgemeester van Veenlaan - Broekheurnerrondweg - Wesselerbrinklaan in haar woonplaats, aangereden. Zij fietste over de Burgemeester van Veenlaan en wilde bij groen rechtover steken de Wesselerbrinklaan op. Een bestuurder van een lichtkleurige bus sloeg bij het verkeerslicht rechtsaf de Broekheurnerrondweg op. Hierbij raakte de bus de fietster en deze kwam ten val. De bestuurder van de lichtkleurige bus reed zonder te stoppen door. Omstanders hielpen de vrouw en stelpten het bloed van een wondje in haar gezicht. Later bleek dat zij ook een hersenschudding had opgelopen. De politie wil nu graag in contact komen met getuigen van de aanrijding en met de omstanders die de vrouw hebben geholpen. Zij worden verzocht contact op te nemen met 0900-8844. Een en ander wil niet zeggen dat de bestuurder van de bus bewust is doorgereden, het zou best mogelijk kunnen zijn dat de bestuurder niets van de aanrijding heeft gemeld. (bps: 04-024492)

Jan Camphuis.: 053-4555588

---- --