Ingezonden persbericht


Persbericht

Amersfoort, 27 februari 2004

Calco IT succesvolle doorstart van ex-topmensen TAS

AMERSFOORT - Vier voormalige topmensen van TAS, onder wie René Scholten, maken een succesvolle start met Calco IT. Dit ICT-bedrijf is gespecialiseerd in softwareontwikkeling en onderhoud van informatiesystemen.

Calco ging drie maanden geleden van start en heeft inmiddels vijftien medewerkers in vaste dienst. Dit aantal groeit snel. De organisatie heeft op dit moment opdrachtgevers in de voedsel-, staal- en energiesector. Daarnaast zijn er gesprekken gaande met diverse prospects binnen de overheidssector, de financiële wereld en het middensegment van het MKB.

Naast Scholten (oud-voorzitter van de Raad van Bestuur van TAS Groep NV) zijn Nico Laan (oud-lid van de Raad van Bestuur van TAS Groep NV, nu Sysqa), Jan Gieles (oud-directeur van TAS, nu Sysqa) en Rinus Balvert (oud-directeur van TAS, nu Calco) de initiatiefnemers achter Calco IT.

Calco maakt deel uit van een strategisch samenwerkingsverband met Sysqa (kwaliteitsmanagement), Qompetence (administratie) en Infraqon (beheer). Samen hebben zij meer dan honderdvijftig medewerkers.

"Wij hebben een rotsvast vertrouwen in eigen ervaring en kunde. Dat vertrouwen is zo sterk dat we zelfs in deze moeilijke tijden het lef hebben met Calco IT van start te gaan", aldus René Scholten.

"De markt heeft behoefte aan slimme en goedkope oplossingen met kwaliteit en duurzaamheid", vult managing director Rinus Balvert aan. "Dat is precies wat wij kunnen bieden. Onze verwachtingen zijn hooggespannen."

Inmiddels is de website www.Calco-IT.nl gelanceerd en geeft Calco veel aandacht aan de werving van nieuwe opdrachtgevers en personeel.

Noot voor de redactie (