Politie Twente

Persberichten Politie Twente 27 februari 2004

Twee gewonden bij aanrijding

Twee gewonden bij aanrijding tussen twee personenauto's

Ambt Delden

Donderdag 26 februari omstreeks 10.20 uur reed een 41-jarige automobilist uit Apeldoorn over de Twickelerlaan in Ambt Delden komende uit de richting Delden. Door de hevige sneeuwval was het wegdek glad waardoor de auto in een bocht naar rechts rechtdoor gleed. Hierdoor kwam de 41-jarige automobilist frontaal in aanrijding met een hem tegemoetkomende auto, bestuurd door een 22-jarige man uit Zenderen. De 22-jarige man en een bij hem in de auto zittende 51-jarige vrouw uit Zenderen werden met nog onbekend letsel per ambulance naar het ziekenhuis in Hengelo overgebracht. (bps: 04-024106)

Wegpiraat aangepakt

Proces-verbaal en invordering rijbewijs na snelheidsovertreding

De Lutte

Surveillerende politieagenten zagen woensdag 25 februari omstreeks 15.15 uur op de Lutterstraat in Losser in de 30 km/u zone een auto rijden die met hoge snelheid een tractor inhaalde. De agenten besloten de auto te volgen en zagen dat hij met veel te hoge snelheid bleef rijden. Op een gegeven moment werd de snelheid op de Denekamperdijk verhoogd naar 132 km per uur, daar waar maximaal 80 km per uur is toegestaan. Op de Beuningenstraat in De Lutte reageerde de bestuurder op de sirene van de politieauto en zette zijn auto aan de kant. Hij vertelde de agenten dat hij de wielen van zijn auto had laten uitbalanceren en daarom zijn auto even wilde uitproberen. Deze test kwam de 53-jarige man uit Denekamp duur te staan. Hij moest zijn rijbewijs inleveren en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. (bps: 04-024001)

Diefstal tankstation

Ruim E 1600,- aan telefoonkaarten gestolen bij shop van tankstation; politie is op zoek naar getuigen

Albergen

Drie mannen liepen donderdagavond 26 februari omstreeks 18.20 uur een shop van een tankstation aan de Ootmarsumseweg in Albergen binnen. De medewerker liep desgevraagd met een van de mannen mee de shop in, terwijl de andere twee mannen bij de balie bleven staan. Nadat de drie mannen vertrokken waren, ontdekte de medewerker dat er ruim E 1600,- aan telefoonkaarten was gestolen. Inmiddels werd bij de politie aangifte gedaan. De politie komt graag in contact met getuigen, die de drie mannen op genoemd tijdstip bij het tankstation hebben gezien. (bps: 04-024431)

Ageeth Doldersum.: 053-4555588
---- --