Persberichten - 27/02

Regio 27-02-2004

Alphen a/d Rijn Onder invloed De politie heeft donderdag 26 februari rond 03.00 uur een 48-jarige Alphenaar aangehouden wegens rijden onder invloed. De man werd ter controle staande gehouden op de Eisenhowerlaan en bleek te hebben gedronken. De ademtest wees 955 ug/l uit. Ook bleek hij te rijden zonder geldig rijbewijs. Hij kreeg voor beide zaken en proces verbaal.

Lekkerkerk Snelheidscontrole De politie heeft woensdagmiddag 25 februari een snelheidscontrole gehouden op de C.G. Roosweg. In totaal werden er 52 overtredingen van de maximum snelheid van 80 km/uur geconstateerd. De hoogst gemeten snelheid was 106 km/uur. De overtreders krijgen binnenkort een acceptgiro in de brievenbus.

Leiden Fietsverlichtingscontrole De politie heeft donderdagavond 26 februari op de Molenwerf een fietsverlichtingscontrole gehouden. In totaal zijn 33 bekeuringen uitgeschreven voor het ontbreken van voor- en/of achterlicht. De boete voor een ondeugdelijk licht bedraagt 20 euro.

Lekkerkerk Aanhouding De politie heeft donderdag 26 februari een 38-jarige man uit Lekkerkerk aangehouden. Hij wordt ervan verdacht een 39-jarige plaatsgenote te hebben gestoken. De reden hiervoor ligt in de relatiesfeer. De vrouw heeft zich aan een licht steekverwonding laten behandelen in het ziekenhuis. Het incident vond rond 21.00 uur plaats in een horecagelegenheid aan de Kerkweg.