Politie Amsterdam-Amstelland

Graffitispuiters betrapt
Man gewond na woningoverval

27-2-2004. Donderdagmorgen rond zes uur raakte een 61-jarige man gewond toen hij in zijn woning aan de Cornelis Dirkszstraat werd overvallen. De overvaller bedreigde de man met een mes en eiste geld. Nadat de overvaller enkele persoonlijk goederen had buitgemaakt wilde hij het slachtoffer met een mes bewerken. Na een hevige vechtpartij, waarbij de bewoner door aan zijn hand gewond raakte, verliet de onverlaat de woning. Het slachtoffer is overgebracht naar een ziekenhuis.

Dader en slachtoffer hadden elkaar rond vier uur op straat ontmoet en waren naar de woning in de Cornelis Dirkszstraat gegaan. Na een gezellig samenzijn wilde de bewoner rond zes uur dat de ongeveer 28-jarige man vertrok. In plaats van weg te gaan trok hij een mes en dwong de bewoner tot de afgifte van persoonlijke spullen. In 1ste instantie verliet de overvaller de woning, maar bij de deur bedacht hij zich. Hij liep weer naar de verbouwereerde bewoner en bedreigde hem met de dood. Hij probeerde het slachtoffer te steken. Er ontstond een vechtpartij toen het slachtoffer zich trachtte te verweren waarbij hij diverse snijwonden aan één van zijn handen opliep. Uiteindelijk wist de bewoner een mes te bemachtigen. De overvaller schrok hiervan, vluchtte weg en is sindsdien spoorloos.

---

Snelheidsduivels raken rijbewijs kwijt

27-2-2004. Donderdagavond raakten twee automobilisten hun rijbewijs kwijt omdat zij de maximumsnelheid fors hadden overschreden. Een 31-jarige bestuurder reed met zijn auto 164 km/u waar 100 kilometer is toegestaan. Een andere bestuurder flitste langs de agenten van wijkteam Autosnelwegen met een snelheid van 129 km/u waar je 70 mag. Deze 39-jarige chauffeur verklaarde dat hij laat was door de vele files op de wegen en daarom te hard had gereden. Beide bestuurders zullen binnenkort een boete ontvangen en mogen geruime tijd geen voertuig besturen.

---


27-2-2004. Donderdagochtend rond negen uur trof de politie in een woning in Amsterdam-Zuidoost een hennepplantage aan met 329 planten.De politie stelde een onderzoek in na een tip van buurtbewoners. De NUON stelde vast dat er illegaal stroom werd afgetapt. De planten en apparatuur zijn inmiddels afgevoerd en vernietigd.
---