Utrecht stad, 10.25 uur

Utrecht 27-02-2004 - Nieuwsberichten districten Utrecht stad

Hennepplantage

UTRECHT Donderdagavond om 22.36 uur kreeg de politie een melding van een inbraak in een woning aan de Livingstonelaan. In de reeds opengebroken woning trof de politie een hennepplantage aan, die direct is ontmanteld. Er werden 130 planten aangetroffen en nog eens 150 stekken. Naast de planten, is alle apparatuur in beslag genomen. De politie onderzoekt nog wie de eigenaar is van de plantage.

Verkeersongeval letsel

UTRECHT Op de kruising Floraweg Lageweidseslag vond donderdagavond omstreeks 22.30 uur een verkeersongeval plaats. Een 22-jarige man uit Nistelrode reed met zijn auto uit de richting van de Meteorenweg en negeerde vermoedelijk het rode verkeerslicht. Hij kwam daardoor in botsing met een 21-jarige automobiliste uit Leusden die uit de richting van Utrecht kwam. De 21-jarige vrouw raakte gewond aan haar arm en is door de ambulance naar het ziekenhuis vervoerd.

Rijden onder invloed

DE MEERN Donderdagavond omstreeks 21.30 uur vond op Zandweg een kleine aanrijding plaats. Agenten die ter plaatse gingen, roken bij een 36-jarige automobilist een alcohollucht, waarop zij de man uit De Meern lieten blazen. De man blies 460 ug/l. De man is aangehouden en tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Bedreiging

UTRECHT - Donderdagavond om 21.15 uur kreeg de politie de melding van een bedreiging op de Victoria Regiadreef en ging met meerdere eenheden ter plaatse. Een 34-jarige vrouw zou daar bedreigd worden door vier mannen met een vuurwapen. Toen de politie ter plaatste kwam, waren de mannen al weg. Na een korte zoekactie troffen agenten vier mannen op de Japuradreef aan die aan het signalement voldeden. De mannen (een 20-jarige man uit Nieuwegein, een 20-jarige man uit Utrecht, een 25-jarige man uit Oudewater en een 16-jarige jongen uit Utrecht) zijn aangehouden en ingesloten voor verhoor. Er werd geen vuurwapen bij de mannen aangetroffen, maar in de auto van een van de verdachten troffen agenten een knuppel en een mes aan. De verdachten zijn ingesloten en de politie onderzoekt de zaak verder.

Dief aangehouden

UTRECHT Donderdag om 13.20 uur kreeg de politie een melding dat een beveiligingsmedewerker van een bedrijf in de Uithof, een van diefstal verdachte 49-jarige man uit Utrecht achtervolgde in zijn personenauto. Op de rijksweg A12 kon de politie de verdachte aanhouden en trof in zijn auto diverse gestolen goederen aan. De man is aangehouden.

Belediging

UTRECHT Donderdagavond om 19.00 uur hielden politiemensen een 29-jarige man uit Utrecht aan voor belediging. De man had zijn auto op de Asselijnstraat zodanig geparkeerd, dat de politieauto niet kon passeren. De agenten wachtten enkele minuten totdat de 29-jarige bestuurder van de bestelbus zich meldde. De agenten vroegen de man om zijn auto te verplaatsen. De man weigerde dit en daarom schreven de agenten een bekeuring uit. Toen begon de man te schelden en obscene gebaren te maken. Na een waarschuwing werd de man alleen maar brutaler. Daarop is de man aangehouden voor belediging en overgebracht naar het politiebureau. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Diefstal middenstip

UTRECHT In de nacht van donderdag op vrijdag zagen surveillerende agenten op de Koningsweg twee verdachten fietsen met plastic stoeltjes, zand en gras onder hun arm. De 21-jarige man uit Utrecht en de 24-jarige man uit Meerkerk waren duidelijk onder invloed van alcohol en verklaarden een bezoek aan stadion Galgenwaard te hebben gebracht. Daar hebben zij de stoeltjes en de middenstip weggenomen bij wijze van studentengrap. Tegen de mannen wordt proces-verbaal opgemaakt voor baldadigheid, vernieling en diefstal.