DETADOC

Uitzend-artsen en specialisten

Oplossing artsen tekort door flexibel werken.

Vier jaar geleden is de firma Detadoc reeds gestart met het flexibel inzetten van artsen, met name in eerste instantie specialisten, later ook met andere disciplines. Het principe van Randstad uitzendburo is dan ook niet nieuw, en kan zoals reeds gebleken een waardevolle manier van werken zijn.
Ten gevolge van budgettering en toegenomen regelgeving in de zorg is er een verborgen capaciteit, die op deskundige wijze kan worden ingezet.

Of het nu gaat om jonge artsen, die de markt willen verkennen, vrouwelijk artsen die tussen de zwangerschappen door het vak bij willen houden, of oudere artsen die het wat rustiger aan willen doen, Detadoc biedt hiervoor een deskundig platform.
Ook bestaan er mogelijkheden in het buitenland, die de werkhorizon fris kunnen houden.

Bemiddeling op deze manier biedt ziekenhuizen en praktijken grote voordelen, omdat langer bestaande vacatures in ieder geval ingevuld kunnen worden, al is het soms maar parttime, maar continuiteit is weer meer gewaarborgd. De flexibel inzetbare arts op zijn beurt draagt door nieuwe inzichten bij aan de werkvloer, waardoor kwaliteitsverbetering optreedt en helpt daarmee door werkdrukvermindering, zodat de in deze beroepsgroep zo vaak voorkomende burn out te voorkomen is. Bovenal is de patient hier natuurlijk het meest bij gebaat.

Opdrachtgevers, zoals ziekenhuis directies, P&O functionarissen, maatschappen en gezondheidspraktijken moeten nog aan het idee wennen, maar de waarde van deze manier van werken begint zich steeds meer te bewijzen. Het groeiende artsenbestand van Detadoc bewijst dat deze manier van werken vele medici aanspreekt. Het komt de arts en opdrachtgever aan de ene kant en de patient aan de andere kant ten goede op meerdere vlakken.
Kortom: het mes snijdt letterlijk en figuurlijk aan twee kanten.