Provincie Overijssel

Startsein voor gebiedsgericht samenwerken in Noordoost-Overijssel

In een bestuurlijke werkconferentie hebben vertegenwoordigers van gemeenten, waterschappen, provincie en maatschappelijke groeperingen vandaag gesproken over de opzet van het gebiedsgericht werken in Noordoost-Overijssel.

In het gebied Noordoost-Overijssel, dat de gemeenten Staphorst, Dalfsen, Ommen en Hardenberg omvat, wordt met het gebiedsgericht werken gestart om de uitvoering van het regionale beleid gezamenlijk en in onderlinge samenhang vorm te geven. Daarnaast wordt aan projecten die bijdragen aan het regionaal beleid door deze samenwerking een impuls gegeven.

"Het was een vruchtbaar overleg en er zijn goede stappen gezet in de agenda voor de toekomst", aldus Piet Jansen, als gedeputeerde verantwoordelijk voor het gebiedsgericht werken in Noordoost-Overijssel. Piet Jansen woonde de conferentie samen met gedeputeerde Carry Abbenhues bij.

De gezamenlijke agenda die wordt opgesteld richt zich op de thema's: economische en toeristische ontwikkeling, zorg en dienstverlening, burgerparticipatie, natuur en landschap en de kwaliteit van wonen en bouwen. Bestuurders van gemeenten, waterschappen en provincie zullen deze agenda in de komende maanden verder gaan invullen.

De betrokken partijen onderkennen dat de maatschappelijke vraagstukken in het gebied gezamenlijk en integraal aangepakt moeten worden. De daadkracht die verschillende partijen uitstralen is voor Piet Jansen dan ook een bevestiging dat het belang van gebiedsgericht werken leeft.

nieuwsredactie@prv-overijssel.nl

© 2004 Provincie Overijssel