Zeehondencreche Pieterburen

Toermie geadopteerd

De afgelopen weken zijn alle kinderen van basisschool de Toermalijn uit Franeker bezig geweest met het project "Water". De kinderen van de beide groepen 4 kozen voor "De zeehond in het waddengebied". Daar hebben ze veel wetenswaardigheden over bij elkaar gezocht, zodat ze nu bijna alles weten over de zeehond en zijn leefgebied.

Er werd ook lustig geknutseld, zodat de klaslokalen al snel veranderden in een Waddenzee. De kinderen zijn zelfs naar het strand geweest waar ze van alles gejut hebben. De foto's tonen hoe creatief de kinderen zijn bezig geweest.

Bovendien hadden de kinderen besloten om geld voor de zeehonden in Pieterburen te gaan inzamelen. Ze hebben twee weken lang van alles gedaan om aan geld te komen: tafel dekken, auto wassen, fietsen poetsen, afwassen, kamers opruimen, zolders opruimen, kaarten maken en verkopen, boodschappen doen, en door een aantal kinderen werden tulpen verkocht! Zo hebben de kinderen in totaal ruim 300 euro verzameld voor de Zeehondencrèche!

Afgelopen dinsdag werd dat geld aangeboden aan Lenie 't Hart. Groot was de verrassing toen Lenie vertelde dat er net een zeehondje binnen was gekomen, waar de kinderen een naam voor mochten bedenken. Ze mochten de zeehond adopteren van het verzamelde geld. De kinderen kozen voor de naam "Toermie", naar de school. Als de zeehond genoeg aangesterkt is, mag een delegatie van iedere klas mee om haar uit te zetten.