1e persbericht van vrijdag 27 februari 2004

Eindhoven 27-02-2004 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Hardnekkige fietsendief

Een 28-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats is donderdagavond tweemaal aangehouden op de Kerkstraat. Rond 20.00 uur werd hij opgepakt omdat hij op de Kerkstraat een fiets had gestolen. Dat was gezien door een getuige die de politie had gewaarschuwd. Nadat de man rond 21.00 uur met een proces-verbaal op zak weer was vrijgelaten, zagen agenten rond 23.30 uur dat dezelfde man op de Kerkstraat een fiets wilde verkopen aan een andere man. Uit onderzoek bleek dat de fiets afgelopen maandag gestolen was vanaf de Kanaalstraat. De 28-jarige man werd opnieuw aangehouden, en even later met een tweede proces-verbaal op zak weer heengezonden. De man aan wie hij de fiets wilde verkopen, een 24-jarige Eindhovenaar, had nog een boete van ruim 75 euro openstaan. Die heeft hij op het bureau betaald.

Eindhoven: Vrouw aangehouden na graffiti spuiten

Op het Eindje is vrijdag om 1.05 uur een 23-jarige Eindhovense vrouw aangehouden. De politie betrapte haar en twee andere personen toen zij bezig waren met het spuiten van graffiti op een muur. De drie spuiters vluchtten en alleen de vrouw kon aangehouden worden. Zij is voor onderzoek ingesloten. De spuitbussen zijn in beslag genomen.

Eindhoven: Man aangehouden na mishandeling vriendin

Een 35-jarige Eindhovenaar is vrijdag om 0.30 uur in zijn woning in de binnenstad aangehouden omdat hij zijn 32-jarige Eindhovense vriendin had mishandeld. De vrouw had een hoofdwond en moest in het ziekenhuis behandeld worden. Ze werd ter observatie opgenomen. De man is voor verder onderzoek de cel ingegaan.

Eindhoven: Man na mishandeling aangehouden

Donderdag om 21.50 uur is in zijn woning een 53-jarige Eindhovenaar aangehouden. Eerder op de avond liet een 38-jarige Eindhovense vrouw haar hondje uit op de Verwerstraat. Ze had de hond aan de lijn. Op een gegeven moment kwam er een loslopende rotweiler naar haar hond en viel deze aan. Toen zij probeerde de honden te scheiden kwam de verdachte, eigenaar van de rotweiler, naar haar toe en sloeg haar in het gezicht. Daarna verdween hij met zijn hond. De vrouw was lichtgewond en haar hondje had beetwonden aan de rug en staart. De verdachte is ingesloten.

Helmond: Aangehouden voor mishandelen beveiligingsmedewerker

Tegen een man van 28 jaar uit Helmond is donderdagavond proces-verbaal opgemaakt omdat hij een beveiligingsmedewerker van een winkel had bedreigd en geslagen. De medewerker hield rond 19.00 uur de Helmonder in de winkel aan de Wederhof in de gaten omdat hij hem niet vertrouwde. De man accepteerde dat niet en bedreigde de beveiligingsmedewerker met de dood. Daarna schopte hij tegen een deur en ging de zaak uit. Tien minuten later kwam hij weer terug, waarop de medewerker hem vorderde de winkel te verlaten. De Helmonder weigerde dat en sloeg de beveiligingsman tegen zijn borst. Vervolgens ontstond er een worsteling. Uiteindelijk kon de medewerker de man in bedwang krijgen, opsluiten in een kantoor en later overdragen aan de gealarmeerde politie. Die heeft de Helmonder meegenomen en na verhoor op het bureau heengezonden met een proces-verbaal.

Helmond: Computerschermen gestolen

Bij een inbraak in een bedrijf aan de Wethouder Ebbenlaan zijn enkele computerschermen weggehaald. Dat gebeurde in de nacht van donderdag op vrijdag. Aan de voorkant van het gebouw is een ruit kapotgeslagen, waarna de schermen werden meegenomen.

Budel: Autoinbreker aangehouden

In de achtertuin van een woning aan de Seinestraat is vrijdag om 2.25 uur een 26-jarige man zonder vaste woonplaats aangehouden. De politie kreeg een melding van een autoinbraak op de Seinestraat. Daar zagen ze een man wegvluchten. Hij kon in de achtertuin van een woning aangehouden worden. Op die plaats lag ook een frontje van een autoradio. Dat kwam uit een geparkeerde auto waarvan een ruit was ingeslagen.

Veldhoven: Laptop weg na inbraak

Bij een inbraak in een woning aan De Poter is een laptop weggehaald. Dat gebeurde in de nacht van donderdag op vrijdag. Een raam aan de achterkant van de woning is van buitenaf opengemaakt, waarna de schootcomputer is ontvreemd.

Eersel: Inbraak in bedrijf

Vrijdagochtend rond 3.00 uur is ingebroken in een bedrijf aan de Schadewijkstraat. Daarbij is een geldbedrag van ongeveer 250 euro weggehaald. Een toegangsdeur aan de voorkant van het pand is geforceerd.