Gemeente Nieuwegein

Inspraak op plan Binnenstad (OOB) later

Het college heeft besloten om het concept - OOB (Operationeel Ontwikkelingsplan Binnenstad) nog niet vrij te geven voor inspraak. Het college wil een uitvoeringsgericht concept - OOB voorleggen aan de samenleving waarin de resultaten van de onderhandelingen met Corio zijn verwerkt. Op dit moment zijn de onderhandelingen met Corio nog niet afgerond. Dat betekent dat de geplande besluitvorming door de gemeenteraad in mei opschuift. Hoeveel later het wordt, hangt af van een bestuurlijk overleg met Corio dat in de tweede helft van maart wordt gehouden. De gemeenteraad is inmiddels met een brief geïnformeerd.

Het college heeft afgelopen december in tranche C een aantal ruimtelijke, programmatische en financiële keuzen gemaakt voor het concept Operationeel Ontwikkelingsplan Binnenstad. Tranche C is vervolgens besproken met de raadscommissie Binnenstad. Inmiddels is het concept - OOB zo goed als gereed. Tegelijkertijd staat het college aan de vooravond van een cruciaal bestuurlijk overleg met Corio in de tweede helft van maart. Dit overleg moet uitsluitsel geven of de gemeente en Corio uit de laatste geschilpunten komen. Omdat de uitkomst van dit overleg mede bepaalt of het huidige concept
- OOB op deze wijze zal worden gerealiseerd, heeft het college besloten om de in maart geplande inspraak nog even uit te stellen. Daarnaast moet het college in staat zijn om de inspraakreacties op het OOB af te wegen binnen marges die binnen het plan en de beschikbare financiële mogelijkheden passen.

De knelpunten in de onderhandelingen met Corio zoals genoemd in Tranche C, waaronder de financiële condities, faseringsaspecten en parkeren komen tijdens het bestuurlijk overleg aan de orde. De knelpunten zijn de afgelopen maanden in diverse ambtelijke overleggen geanalyseerd en voorbereid voor het bestuurlijk overleg. Het komende bestuurlijk overleg kan leiden tot aanpassingen in het OOB.

Invoerdatum 27-2-2004