Circuit Park Zandvoort


- St. Zandvoort Promotie

= recent gewijzigd

MAN Trucks voor Staatscircus

27 February 2004 - Op 27 februari 2004 hebben Fred van Putten, Executive Vice President Marketing & Sales van MAN Nutzfahrzeuge A.G. in Duitsland en Hans Ernst, directeur van Circuit Park Zandvoort, drie MAN trucks overgedragen aan Hans Martens, directeur van het Staatscircus van Moskou. Dit circus verzorgt jaarlijks een serie voorstellingen op het terrein van Circuit Park Zandvoort onder de naam Circus aan Zee voor de Zandvoortse schoolkinderen en de inwoners van Zandvoort en Haarlem, e.o. Het gebaar is ingegeven door een grote liefde voor het traditionele circus. Circussen hebben het tegenwoordig niet gemakkelijk, aldus Hans Ernst. Door hoge kosten en concurrentie wordt het steeds moeilijker om zonder steun van buitenaf rond te komen en te investeren in bedrijfsmiddelen. Met onze jaarlijkse circusvoorstellingen tonen wij de multifunctionaliteit van ons circuit aan èn we doen er de Zandvoorters een plezier mee. Die samenwerking kunnen wij, MAN Nutzfahrzeuge A.G. en Circuit Park Zandvoort, nu gezamenlijk bekronen met het ter beschikking stellen van deze drie MAN trucks.

Traditioneel circus
Directeur Hans Martens, neef van de onlangs overleden godfather van de Nederlandse circussen, Tony Boltini, zet zich in om het traditionele circus te behouden. Natuurlijk realiseer ik me dat de tijden van de grote circussen zoals Krone, Sarassani en Boltini, voorbij zijn. Enorme tenten met tot wel drie pistes, grote aantallen dressuurpaarden, olifanten, leeuwen, tijgers, trapeze artiesten en clowns. Ik ben opgegroeid in het circus met de eeuwige geur van vers zaagsel in mijn neus en ben er trots op dat ik het traditionele, èchte circus, mag voortzetten. Gelukkig zijn er heel veel Nederlanders die daar net zo over denken. Die als kind met hun ouders die grote circussen hebben bezocht en daar nog steeds naar terug verlangen. Die nemen nu hun kinderen en kleinkinderen mee en vermaken zich prima op onze tribunes!

Liefde voor het circus
Op het duinencircuit bestaat een grote liefde voor de circuswereld. Vandaar de keuze om Circus aan Zee jaarlijks te organiseren. Circuitdirecteur Hans Ernst: Er wordt vaak gevraagd wat een circus en een circuit met elkaar gemeen hebben. Op het eerste gezicht niets, zeg ik dan. Maar als je bij ons tijdens de races tussen de trailers en grote tenten doorloopt, dan is de gelijkenis treffend en dat geldt ook voor circusartiesten en coureurs. Je ziet het aan hun gezichten. Dezelfde nervositeit, toewijding en concentratie. Daarnaast houden we hier gewoon van alles wat met het circus te maken heeft!.

Foto: Chris Schotanus / Essay Produkties

MAN Trucks voor Staatscircus

Final 6 sluitstuk winterkampioenschap

Courtyard by Marriott-hotel en CPZ verlengen samenwerkings- overeenkomst

Winst voor Team Bleekemolen in Nieuwjaarsrace

Zandvoort in de sneeuw

© Copyright 2004, Circuit Park Zandvoort