Politie Gelderland-Midden

Ede; man steelt om aan coke te komen

Publicatiedatum: 27-02-2004

De politie in Ede (unit Midden) maakt proces-verbaal op tegen een 23-jarige Edenaar, omdat hij wordt verdacht van diefstal van verschillende goederen uit een woning aan de Doornlaan in Ede. De man was daar binnen gekomen op uitnodiging van de bewoner, een goede kennis van hem.

Als de bewoner echter even weg is om eten te halen, vertrekt de Edenaar met de spelcomputer, een aantal spelletjes en een bromfiets die in de woning gestald staat. De bromfiets wordt door de Edenaar helemaal gedemonteerd, terwijl hij weet dat deze van diefstal afkomstig is. De onderdelen verkoopt hij voor ? 75 aan een handelaar. Ook de computer zegt hij verkocht te hebben. Het apparaat levert hem ? 100 op. Van beide bedragen heeft de verdachte cocaïne gekocht.

Veel geld
De verdachte geeft zelf aan voor ongeveer ? 40 per dag aan cocaïne te gebruiken. Omdat hij geen, dan wel te weinig geld heeft, steelt hij dit bedrag bij elkaar. Zo bekent hij ook de diefstal van een fiets begin februari aan het Kuiperplein in Ede. Deze heeft hij voor ? 40 kunnen verkopen, een bedrag dat direct is omgezet in drugs. Al met al redenen genoeg voor een proces-verbaal. Op 12 mei moet de verdachte voorkomen.

voor nadere informatie:
Bureau Communicatie
politie Gelderland-Midden, district West-Veluwe Vallei Harry Munniksma
0318 688 221

---