Politie Gelderland-Zuid


+ Korpsstaf

Datum  Nijmegen, vrijdag 27 februari 2004[pic]vrijdag 27 februari    
      2004                                                           
                                                                     
Van    Jack Broeksteeg, GSM-nummer 06.-20600786 / afdeling           
      Communicatie                                                   

Regionaal Persbericht


District Stad Nijmegen
Aanhoudingen

Een 39-jarige Nijmegenaar werd donderdagavond in de Smetiusstraat aangehouden. Hij wordt ervan verdacht in een horecagelegenheid een 35-jarige Nijmegenaar met een mes bedreigd te hebben. De man, die kennelijk onder invloed van alcohol was, werd ingesloten. Het mes is in beslag genomen.
Twee Nijmegenaren van 19 en 22 jaar werden vannacht in het Kronenburgerpark aangehouden. Surveillerende agenten troffen op de Eerste Walstraat een 27-jarige Nijmegenaar die mishandeld was. De beide verdachten waren er vandoor gegaan maar konden in het Kronenburgerpark aangehouden worden. Zij zijn voor nader onderzoek overgebracht naar het bureau.
Twee jongens van 14 jaar werden donderdagmiddag aangehouden. Zij boden in een winkel aan de Burghardt van den Berghstraat een gestolen fiets aan. Deze hadden zij een dag eerder op de St. Jacobslaan gestolen. Een van de jongens had ook nog twee messen op zak. Van de fietsendiefstal is nog geen aangifte gedaan; de fiets staat op het politiebureau.
Drie Nijmegenaren, 33, 34 en 43 jaar oud, werden gisteravond op de Koninginnelaan aangehouden. Een getuige had gezien hoe zij even daarvoor op de Eerste Oude Heselaan een scooter wegnamen. De scooter is in beslag genomen.
Een 24-jarige Nijmegenaar deed aangifte. Hij werd tijdens zijn werk in een horecagelegenheid aan de Wijchenseweg donderdagavond door een nog onbekende bezoeker geslagen. Deze was, samen met een andere man, uit de gelegenheid gezet, omdat ze gevochten zouden hebben. De politie hield deze twee mannen aan terzake mishandeling en bedreiging. Het gaat om Nijmegenaren van 19 en 20 jaar. Een van hen wilde zelf ook aangifte doen. Hij zei door een medewerker geslagen te zijn.


Woninginbraak
Gisteravond werd in de Klaverstraat ingebroken. Men kwam binnen via een Wc-raam. De 34-jarige aangeefster mist een Tv, DVD-speler, muziekinstallatie en een spelcomputer.

Mishandeling

Een 21-jarige Nijmegenaar deed aangifte. Hij zou donderdagavond in een horecagelegenheid in de Molenstraat zonder aanleiding geslagen en getrapt zijn.

District Tweestromenland
Winkeldieven aangehouden

Een medewerker van een winkel aan de Hogestraat in Wijchen betrapte woensdagmiddag twee vrouwen in zijn winkel, die spullen aan het stelen waren. Deze gingen er echter in een auto vandoor. De medewerker had echter kans gezien het kenteken te noteren. Later die middag zag de politie de auto rijden op de Wijchenseweg te Nijmegen. De auto werd staande gehouden en de drie inzittenden, twee vrouwen van 24 jaar en een man van 23 jaar, allen uit Zaltbommel, werden aangehouden. De auto bleek vol te liggen met gestolen spullen. De drie werden ingesloten, waarna in de loop van donderdag bleek dat ze winkeldiefstallen hadden gepleegd in Geldermalsen, Tiel en Druten. Ze hadden onder andere parfum, DVD's en kleding in hun bezit.


District De Waarden
Tiel - beroving

Een 17-jarige Tielse deed aangifte. Zij liep donderdagmiddag over de Waterstraat toen een onbekende plotseling haar mobiele telefoon weggriste. Daarna sloeg de man het Hoogeinde in. Hij kon niet meer achterhaald worden. Het gaat om een licht getinte man, gekleed in zwart bomberjack, spijkerbroek en met een zwart gebreide muts op. De politie verzoekt getuigen zich te melden via 0900 - 8844.


Tiel-aanhouding

Een 25-jarige Tielse werd aangehouden. Zij gooide vannacht op de Liendenlaan met bloempotten en andere voorwerpen tegen ramen aan. Een ruit werd vernield. De reden voor haar gedrag is niet bekend.


(de twee volgende berichten zijn afkomstig van Brenda van der Pal, GSM 06 -53220157)

Tiel- tweetal bekent 30 gebouwen te hebben beklad

De 19-jarige man uit Buren en de 17-jarige man uit Tiel, die woensdagavond zijn aangehouden op verdenking van vernieling, hebben bekend graffiti op zeker 30 gebouwen te hebben aangebracht. Dit hebben de mannen gedaan door het onderspuiten van gebouwen met spuitverf in onder meer het Walstraatje en de Waterstraat en omgeving. De gebouwen werden voorzien van 'tags' ( persoonlijke code in de vorm van een snel gemaakte graffititekening).
Door het alerte optreden van de eigenaar van de bioscoop aan het Walstraatje en oplettende getuigen in het centrum van Tiel, zijn de mannen op heterdaad aangehouden. Het bleek dat zij een spoor van graffiti hadden achtergelaten. De oorsprong hiervan lag in het centrum van Tiel. Donderdagavond zijn de beide mannen heengezonden. Tegen de verdachten wordt proces-verbaal opgemaakt voor openlijke geweldpleging. Het tweetal gaf aan bereid te zijn de schade te vergoeden. Zij nemen zelf contact op met de gedupeerden.


Tiel- vrouw aangehouden voor beroving

Woensdagochtend 25 februari hield de politie een 30-jarige vrouw in haar woning in Tiel aan. De vrouw wordt ervan verdacht op zaterdagavond 1 november 2003 twee meisjes te hebben beroofd van geld en een mobiele telefoon. De berovingen vonden plaats op de Stationsstraat en de Gasthuisstraat in Tiel. De 30-jarige vrouw werd al op maandag 3 november 2003 op basis van haar signalement aangehouden. Echter, de vrouw werd weer in vrijheid gesteld omdat de verdenking toen onvoldoende hard gemaakt kon worden.
Op maandag 16 februari deed de politie in een aantal woningen in Tiel invallen. Hierbij is een vijftal personen aangehouden op verdenking van drugshandel. Twee van deze verdachten verklaarden ook over de beroving die door de 30-jarige Tielse was gepleegd. Mede op grond van deze verklaringen is op woensdag de 30-jarige vrouw opnieuw aangehouden. Behalve van de diefstal met geweld wordt zij ook verdacht van het doen van valse aangifte van diefstal uit haar woning op 2 januari 2004. Vandaag is de vrouw voorgeleid aan de Rechter Commissaris.

Blik op veilig

Snelheidscontrole op 26 februari

Plaats    Straat       Tijd        MaximumVoer-AantaHoogst
                                          tuigel    gemete
                                   Snelhein    bekeun     
                                   d           rd   snelhe
                                                    id    
Malden    Rijksweg     09.30-12.00 50     913  30   70    
                       uur                                
Acquoy    N327         17.45-21.45 80     1170 42   120   
                       uur                                
BuurmalsenRijksstraatwe15.30-19.00 50     1319 49   77    
          g            uur                                
Heukelum  N848         16.10-17.40 80     1344 9    101   
                       uur                                
Culemborg N320         19.30-21.30 80     1409 103  120   
                       uur                                
Kerk      N834         19.20-21.30 80     629  25   105   
Avezaath               uur                                


Postbus 9109
6500 HL Nijmegen
Telefoon (024) 327 60 05
Fax (024) 327 63 39 ---- --