Politie Friesland

Politieberichten 27/02 07.00 t/m 13.00 uur

Fryslân 27-02-2004 - Voor informatie kunt u tijdens kantoordagen van 07.00 t/m 13.00 uur contact opnemen met Bureau Communicatie via telefoonnummer 0900-8844.

Leeuwarden: controle coffeeshop
Donderdag om 14.00 uur is een controle Opiumwet uitgevoerd in een coffeshop aan het Zuidvliet. De shop was niet in het bezit van een zogenaamde gedoogverklaring. De volledige voorraad softdrugs van de coffeeshop werd in beslag genomen. Tegen de twee eigenaren zal proces-verbaal worden opgemaakt ter zake het voorhanden hebben en handelen in verdovende middelen. Eén van de eigenaren, een 34-jarige inwoner van Leeuwarden is inmiddels verhoord. De tweede verdachte zal nog worden gehoord.

Sumar: verwaarlozing honden
Donderdag omstreeks 16.30 uur is naar aanleiding van een melding van verwaarlozing van honden een onderzoek ingesteld op een
bedrijventerrein aan de Solcamastraat. Achter een loods werden drie kennels van ijzeren rasters en damwandprofiel aangetroffen. Als hokken dienden plastic bulkcarriers, waarin een gat was gesneden. De kennels waren nat en geheel vervuild. Er was geen water of voer aanwezig. De drie herdershonden waren sterk vermagerd. Ze werden onderzocht door een dierenarts. Deze constateerde dat er duidelijk sprake was van dierenkwelling en achtte het onverantwoord de honden in de kennels achter te laten. De honden werden in beslag genomen. De vermoedelijke eigenaar moet nog worden gehoord.

Leeuwarden: radarverklikker in beslaggenomen
Op donderdag om 13.20 uur heeft de politie een 40-jarige automobilist uit Zevenhuizen op de Aldlânsdyk staande gehouden. De automobilist had in zijn auto een radarverklikker. De politie heeft proces-verbaal opgemaakt en de radarverklikker is in beslaggenomen.

Drachten: woninginbraak
Op vrijdag tussen 02.30 en 07.30 is er ingebroken in een woning aan de Moezel. Men heeft een laptop, een beurs met enkele tientallen euros, een sleutelbos, een rijbewijs en een mobiele telefoon weggenomen. Er zijn geen sporen van braak aangetroffen. De 49-jarige bewoonster heeft bij de politie aangifte gedaan.

Akkrum: diefstal bromfiets, aanhouding verdachte
Op vrijdag om 10.05 uur kreeg de politie een melding van een bromfietsdief aan de Galemaleane. Een 22-jarige inwoner uit Leeuwarden was bezig een bromfiets te stelen die gestald stond bij het station. Dit werd gezien door de 16-jarige eigenaar uit Aldeboarn van de bromfiets. Hij liep terug naar de fietsenstalling en heeft de verdachte vastgehouden waarna hij de politie heeft gebeld. De politie heeft de verdachte aangehouden. Hij bleek een betonschaar en een steeksleutel bij zich te hebben, die heeft de politie ook in beslaggenomen.