Gemeente Bladel

> Inspraakprocedure bouwplannen in Bladel en Hapert
---

Inspraakprocedure bouwplannen in Bladel en Hapert


1. Bouw twee vrijstaande woningen ter vervanging Heeleind 95 te Bladel


2. Splitsing bovenwoning Kerkstraat 86 te Hapert in twee wooneenheden

Het gemeentebestuur van Bladel heeft in beginsel ingestemd met de hierboven vermelde bouwplannen. Het voornemen bestaat om vooruitlopend op de herziening van de betreffende bestemmingsplannen met toepassing van artikel 19, lid 1 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening (zelfstandige projectprocedure) hieraan medewerking te verlenen. Alvorens deze procedure te starten, kan tot en met 29 maart 2004 op deze plannen worden ingesproken.

Toelichting plannen


1. Bouw twee vrijstaande woningen aan Heeleind 95 te Bladel

Door aankoop van een strook grond heeft het perceel een totale breedte van 26,50 meter gekregen. Momenteel staat hierop één woning. Uit ruimtelijk oogpunt is het in het kader van de "pilot wonen" verantwoord om hierop twee vrijstaande woningen te bouwen. Hiermee wordt tegemoet gekomen aan de wens van de huidige eigenaar van het pand Heeleind 95 te Bladel.


2. Splitsing bovenwoning Kerkstraat 86 te Hapert

Dit appartement bestaat uit twee bouwlagen. De oppervlakte van beide bouwlagen is voldoende om op iedere bouwlaag een zelfstandige woning te bouwen.

Hiermee wordt tegemoet gekomen aan de wens van de huidige eigenaar. Hij wil alle woonfuncties op

één bouwlaag hebben. Dit past binnen de "pilot wonen" van de gemeente Bladel.

Inspraakprocedure

Beide bouwplannen liggen van 1 maart 2004 tot en met 29 maart 2004 ter inzage bij de Centrale Balie in het gemeentehuis te Bladel. Tot uiterlijk 29 maart 2004 bestaat er gelegenheid om zowel mondeling als schriftelijk een inspraakreactie kenbaar te maken. Mondelinge reacties kunnen worden kenbaar gemaakt aan de Centrale Balie. Schriftelijke reacties kunnen worden gezonden aan het college van burgemeester en wethouders, Postbus 11, 5530 AA te Bladel. Na verwerking van de inspraakreacties besluit het college of de plannen al dan niet in aangepaste vorm verder in procedure zullen worden gebracht. Alle insprekers krijgen hiervan bericht.

Nadere informatie hierover kan worden verstrekt door de heer C. van Hintum van de afdeling Ruimtelijke Ordening en Grondzaken, telefoonnummer 361691.


---