Gemeente Haarlem


27 februari 2004
sector Maatschappelijke Ontwikkeling

66/2004
Gemeente Haarlem, college van burgemeester en wethouders

Persbericht


Team Hin op weg naar Athene 2004

YNGLING VAN JANNEKE HIN KRIJGT NAAM 'HAARLEM'

Gemeente Haarlem, wethouder Pieter Barnhoorn, en sponsoren uit bedrijfsleven Zuid-Kennemerland dopen vrijdag 27 februari 2004 om 12.00 uur de zeilboot van Team Hin met de naam 'Haarlem'. De boot wordt met Spaarnewater gedoopt op de Grote Markt voor het Stadhuis te Haarlem.

Team Hin
Naast stuurvrouw Janneke Hin bestaat het Olympisch Yngling Sailing Team Hin 2004 uit voordekker Hanne Buis en middenvrouw Klaartje Zuiderbaan. Zij proberen hetzelfde op de Olympische Spelen 2004 in Athene als Frans Hin, de grootvader van Janneke, deed op de Spelen van Antwerpen in 1920. Hij veroverde toen met zijn broer Jan Olympisch goud in de 12 voets Jool. Het zeilen zit de familie Hin dus in het bloed.
Janneke Hin is een geboren Bloemendaalse en lid van de Haarlemse Jachtclub. Tijdens de Wereldkampioenschappen Vaurien in 1995 en 1996 won zij goud. Op de Europese kampioenschappen 2000 Matchracen won zij als lid van het team van Klaartje Zuiderbaan eveneens goud. Haar laatste goud won zij op de Nederlandse kampioenschappen in 2003 in de Yngling-klasse. In dat jaar was zij in Haarlem genomineerd voor sportvrouw van het jaar.
(Meer info over Team Hin is te vinden op: www.sail.to/ned310)

Yngling, nieuwe olympische klasse
De zeilboot Yngling-klasse is een kleine wedstrijd kielboot van 6.35 meter lang en minimaal 645 kg zwaar. Hij wordt ook wel eens een kruising tussen een dinghy en kielboot genoemd. Op de Olympische Spelen 2004 geldt de Yngling als discipline kielboot voor de vrouwen. De boot is te vergelijken met andere zeilboten zoals de Soling, J-22, J24 en de Sonar.

De Haarlemse Sponsoren van de zeilboot van Team Hin
De sponsoren willen met hun bijdrage het team Hin alle kans te geven Athene te halen. Van 8 tot 15 mei 2004 wordt op de Wereldkampioenschappen 2004 in Santander in Spanje beslist welk Nederlands team naar de Olympische Spelen in Athene mag. De sponsoren zijn:
- Gemeente Haarlem
- ABN/AMRO
- Mathot Medische Speciaalzaken
- Rabobank Zuid-Kennemerland
- Van Meerwijk Reparatie en Onderhoud Groot Huishoudelijk
- Autoschadebedrijf Struijkenkamp
- Studio Nicola
- Rotary Club Haarlem-Oost
- De Vries en Verrijn Stuart
- Smith Boeser van Grafhorst Notarissen
- Rotary Haarlem-Spaarne



Gemeente Haarlem