Stadsdeel Geuzenveld/Slotermeer Amsterdam


Project Tussen School en Thuis voor meer verkeersveiligheid

Snelheidsremmende voorzieningen, meer handhaving en betere oversteekvoorzieningen. Dit zijn enkele aanbevelingen uit het verkeersveiligheidsproject Tussen School en Thuis. Het Dagelijks Bestuur van stadsdeel Geuzenveld-Slotermeer stemde vorige week in met de aanbevelingen.

"Hiermee hopen we bijvoorbeeld iets te doen aan slechte oversteeksituaties op drukke wegen, hoge snelheid van het autoverkeer en chaotische parkeersituaties bij het halen en brengen van kinderen," stelt Verkeersportefeuillehouder Tys de Ruijter.

Scholen
Inmiddels is in juli 2003 bij de Troelstraschool een verkeersdrempel gerealiseerd. Vergelijkbare maatregelen zullen dit jaar bij vier scholen worden uitgevoerd. Daarnaast komt in het nieuwe schooljaar lesmateriaal 'op maat'. De Ruijter: "bij het lesmateriaal kijken we per school wat het beste is. Iedere school heeft zijn eigen specifieke verkeerssituatie. Voorop staat dat ons stadsdeel verkeersveiliger moet worden. Vooral de kinderen verdienen daarbij extra aandacht." Overigens wordt ook de handhaving bij scholen verbeterd.

Doelen
Het stadsdeel Geuzenveld-Slotermeer startte najaar 2002 met Tussen School en Thuis. De belangrijkste doelen zijn veiliger school-thuisroutes, meer handhaving op verkeersonveilige plekken en het invoeren van verkeerslessen op de scholen. Het project heeft dus een integrale opzet. De verkeersveiligheid wordt vergroot door verbeteren van infrastructuur, educatie en handhaving.

In dit verband zijn enquêtes gehouden onder scholieren en ouders. Die leidden tot diverse aanbevelingen, die inmiddels door het Dagelijks Bestuur van Geuzenveld-Slotermeer zijn overgenomen.

Auteur(s):
Bert Jansen