Politie Noord- en Oost Gelderland

* Regiopolitie Noord- en Oost Gelderland.
* District Apeldoorn

P E R S B E R I C H T E N

POLITIEDISTRICT APELDOORN
27 Februari 2004

Beekbergen-aanrijding door gladheid
Een 48-jarige vrouw uit Apeldoorn verloor woendagochtend op de Loenenseweg in Beekbergen door de sneeuwval en gladheid de macht over het stuur. Hierdoor gleed zijn naar de andere weghelft, over een fietspad en kwam uiteindelijk tot stilstand in een tuin. De bestuurster kwam met de schrik vrij.

Politie zoekt getuigen van doorrijden na aanrijding Een 18-jarige man uit Apeldoorn reed woensdagavond 25 januari per fiets op de Matenpoort richting de rotonde en wilde daar de Heemradelaan infietsen. Terwijl hij deze inreed werd hij aangereden door een grijze Ford Escort, oud model, die vanuit de Gildenlaan kwam en de Matenpoort in wilde rijden. De fietser kwam hierdoor ten val. De bestuurder van de auto reed echter zonder te stoppen door. De man kwam met de schrik vrij. Zijn fiets raakte wel zwaar beschadigd. Getuigen van deze aanrijding worden verzocht contact op te nemen met de politie Apeldoorn, 0900-8844.

Apeldoorn-verkeersongeval met letsel
Een 24-jarige man verloor op donderdagmiddag op de Berg en Dalweg in Beekbergen de macht over het stuur van zijn bedrijfsauto. Hij raakte hierdoor in de slip en kwam op de andere weghelft tegen een boom tot stilstand. De bestuurder en een 25-jarige bijrijder uit Wageningen werden beiden met nog onbekend letsel per ambulance overgebracht naar het Lukasziekenhuis. De weg werd tijdelijk aan beide kanten afgesloten en de auto werd afgesleept .

Apeldoorn- Diefstal
Een 86-jarige vrouw uit Apeldoorn deed op 26 februari aangifte van diefstal. Woensdag 25 februari was er een tas met inhoud weggenomen uit haar slaapkamer van haar woning aan de Gemzenstraat. De vrouw had tussen 11.00 uur en 12.00 uur de woning even verlaten en deze niet afgesloten.

Apeldoorn -inbraak
Een 69-jarige inwoner van Apeldoorn deed op 26 februari aangifte van inbraak. Diezelfde dag was er in de avonduren van zijn woning aan de Korenstraat was een raam ingegooid. Vanuit de woning was een tv en een computer weggenomen. Het schadebedrag is nog niet bekend.

Apeldoorn-inbraak
Een 46-jarige vrouw uit Apeldoorn deed aangifte van inbraak bij een pand aan de Adelaarslaan. Donderdagochtend ontdekte zij dat de toegangsdeur met een straatklinker was ingegooid. Binnen waren enkele stellingen met beelden omgegooid en de kassalade met inhoud was weggenomen. Het schadebedrag is niet bekend.

Apeldoorn-inbraak
In de nacht van 25 op 26 februari is er ingebroken in een pand aan de Schubertlaan. De voordeur was met grof geweld opengebroken. Vervolgens werden in het pand 2 gokkasten en 2 kassa's opengebroken en leeggehaald.

Apeldoorn-zakkenrollen
Een drietal personen zijn op woensdag 25 februari in Apeldoorn gerold De portemonnee van een 45-jarige vrouw uit Holten werd tussen 16.45 uur en 17.00 uur gerold in de Hoofdstraat. Een 18-jarige vrouw uit Apeldoorn deed van hetzelfde feit aangifte. Haar GSM bleek in de Hofstraat tussen 17.00 uur en 19.00 uur te zijn gerold. Een 15-jarige jongen uit Apeldoorn werd omstreeks 15.40 uur gerold van zijn portemonnee op de Laan van Erica.

Einde berichten

Nadere informatie:
Politievoorlichter Anton de Ronde
055-5486052

---- --