Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Achterhoek


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT ACHTERHOEK


27 februari 2004


Wehl - geef hulpverleningsdiensten en voetgangers vrije doorgang.


Enkele weken geleden heeft de politie via de media en door gericht toezicht het publiek in Wehl gevraagd om de parkeerregels beter in acht te nemen. Nu, na een periode van waar-schuwen gaat de politie per 1 maart overtreders bekeuren.


Aanleiding was een groot aantal klachten, zowel bij het politie team Bergh/ Wehl als bij de gemeente Wehl. Inwoners gingen zeer slordig met de regels om en parkeerden hun auto op het trottoir en op parkeerverboden. Veel voetgangers konden daarom geen gebruik maken van het trottoir en dit leverde gevaarlijke situaties op. Ook hadden hulpverleningsdiensten zoals de ambulancedienst en de brandweer hierdoor, bij calamiteiten, geen vrije doorgang. Verder kwamen er klachten binnen van de vuilophaaldienst die de containers niet kon bereiken.
In de afgelopen periode zijn 33 mensen gewaarschuwd en de meest opvallende overtredingen bleven:
- vaak werd er zodanig op het trottoir geparkeerd dat er zowel geen voetgangers meer doorkonden als bijvoorbeeld een ambulance of brandweer- of politieauto !
- veel officiële parkeerplaatsen waren vrij, terwijl er iets verderop op het trottoir werd geparkeerd (om kennelijk de auto dichter bij (huis) te hebben)


Een bekeuring voor het fout en onjuist parkeren kost 45 euro!


Doetinchem - Inbraak


Tussen 25 februari 17.30 uur en 26 februari 05.45 uur is ingebroken in het kantoorgedeelte van een pand aan de Nutselaer. Om binnen te komen forceerden de daders een deur. Uit het kantoorgedeelte werd een printer weggenomen. Uit een andere ruimte in het pand werd een stereotoren en een koffiezetapparaat weggenomen.


Zelhem - Gewond bij verkeersongeval


Bij een verkeersongeval op de Hengeloseweg in Zelhem zijn op 26 februari omstreeks 09.00 uur twee personen gewond geraakt. Een 19-jarige vrouw uit Doetinchem reed met haar auto tijdens een hevige sneeuwbui over genoemde weg. De vrouw reed met gematigde snelheid, maar kwam in een bocht toch in een slip terecht. Hierdoor kwam de auto op de andere weghelft in botsing met een personenauto die werd bestuurd door een 34-jarige man uit Almelo. De vrouw is met rugklachten overgebracht naar het Slingelandziekenhuis in Doetinchem. Een 18-jarige vrouw uit Doetinchem die als passagier bij de 19-jarige in de auto zat is met hoofd/nek- en rugletsel eveneens overgebracht naar het Slingelandziekenhuis.
De man uit Almelo heeft zich onder doktersbehandeling gesteld.


Doetinchem - Brand


Op 26 februari is omstreeks 13.30 uur brand uitgebroken in een woning aan de Verzetslaan. De brand is vermoedelijk in de woonkamer ontstaan. Op het moment van de brand was niemand in de woning aanwezig en er deden zich dan ook geen persoonlijke ongelukken voor.


Aalten - Diefstal uit winkel


Een eigenaar van een winkel aan de Bredevoortsestraatweg heeft aangifte gedaan van diefstal van een digitale fotocamera. Op 26 februari kwam omstreeks 14.30 uur een man in de winkel die informatie wilde hebben over verschillende camera's. In een onbewaakt ogenblik wist de man een digitale camera met een waarde van ruim E 400,= uit een doos te halen en is hiermee de winkel uitgelopen. Het betreft een Zuid-Europese man van ongeveer 40 jaar met een lengte van ongeveer 1.75 m.


Hengelo (Gld) - Diefstal uit bedrijfspand


Op 26 februari is tussen 18.00 uur en 23.25 uur ingebroken in een bedrijfspand aan de Kruisbergseweg. De daders kwamen in het pand door een ruit van een deur te vernielen en namen een geldkistje met daarin een onbekend geldbedrag weg.


Winterswijk - Diefstal uit winkel


Op 26 februari heeft een tot nu toe onbekende man uit een winkel aan de Misterstraat een mobiele telefoon weggenomen. De man kwam tussen 15.15 uur en 16.15 uur in de winkel vroeg aan een verkoper informatie over een mobiele telefoon. Toen de man korte tijd later de winkel verliet bleek dat de telefoon met een waarde van ruim E 400,= was weggenomen.


Lievelde - Verkeersongeval met licht letsel


Een 18-jarige bromfietser uit Beltrum is op 27 februari omstreeks 00.30 uur gewond geraakt bij een verkeersongeval op de kruising van de Eefselerweg en de Eimersweg. Een 49-jarige vrouw uit Sinderen reed met haar auto over de Eefselerweg en zag daarbij de bromfietser die van rechts kwam, maar zonder licht reed over het hoofd. Na onderzoek bleek dat de jongen uit Beltrum niet in het bezit was van een bromfietscertificaat en alcohol had gedronken. Bij een blaastest op het bureau blies hij 0.5 promille. De jongen hield aan het ongeval pijnlijke knieën over.


Doetinchem - Fietser breekt been


Een 54-jarige inwoner uit Doetinchem kwam op 27 februari omstreeks 03.00 uur op de kruising van de Passtraat en de Holterweg tengevolge van de gladheid met zijn fiets ten val. Hierbij brak de man zijn been. Hij is per ambulance overgebracht naar het Slingelandziekenhuis.


Einde bericht


Nadere informatie:

Politievoorlichter Anton de Ronde

055 - 548 60 52

---- --