Politie Limburg-Zuid

Dronken automobilist geeft valse naam op

Sittard-Geleen-Born 27-02-2004 - Donderdagavond 26 februari 2004, omstreeks 21.55 uur, werd op het Stationsplein een 17-jarige inwoner uit Sittard aangehouden.

De man die in een auto reed, moest in verband met het gebruik van alcoholhoudende drank een blaasproef ondergaan. Daar hij deze om onduidelijke redenen niet goed uitvoerde, werd van hem een bloedproef genomen.

De naam die de Sittardenaar opgaf bleek vals te zijn. Deze naam werd namelijk enkele weken geleden bij het uitschrijven van een bekeuring gebruikt door een heel andere persoon. Toen een vriend van de Sittardenaar zich aan het politiebureau meldde voor het ophalen van de aangehouden verdachte, werd het een en ander duidelijkheid. Deze man toonde namelijk een legitimatiebewijs met daarop de naam die de aangehouden Sittardenaar aanvankelijk had opgegeven. Tegen de jeugdige automobilist wordt proces-verbaal opgemaakt voor het opgeven van een valse naam en het rijden zonder rijbewijs, in een onverzekerde auto, die niet APK gekeurd is. Afhankelijk van de uitslag van het bloedonderzoek wordt er ook nog proces-verbaal opgemaakt voor het rijden onder invloed.