HAY GROUP

Economische tegenwind: goed voor HR

Welke gevolgen hebben de veranderde economische omstandigheden voor de HR-discipline in de Nederlandse financiële sector? In samenwerking met een dertigtal toonaangevende financiële dienstverleners heeft Hay Group deze vraag onderzocht. Opvallend genoeg blijkt een guur economisch klimaat positieve effecten te hebben op de HR-discipline.

Meer met minder
De lat gaat omhoog
Aan HR-afdelingen worden steeds hogere eisen gesteld. Voor ruim tweederde geldt dat ze met het huidige HR-budget hogere doelstellingen moeten bereiken in vergelijking met vorig jaar. Druk wordt groter
De positie die de HR-discipline inneemt bij financiële dienstverleners wordt steeds belangrijker. Organisaties willen steeds meer halen uit het aanwezige menselijk kapitaal. Bijna zeventig procent van de aan het onderzoek meewerkende HR-eindverantwoordelijken is van mening dat het belang van de HR-discipline de komende twee jaren verder zal toenemen.
Groei HR-budget zit er niet in
HR-afdelingen moeten meer presteren zonder evenredige stijging van het budget. In 2002 moest bij acht op de tien ondernemingen met een gelijkblijvend of kleiner HR-budget gewerkt worden. In 2004 wordt bij nog maar eentiende een stijging van HR-budget verwacht.

Toegevoegde waarde als toverwoord
Toekomst is aan kostenbeheersing en resultaatsturing De HR-agenda verandert in de financiële sector. De focus beweegt van nieuwe medewerkers naar het bereiken van resultaten met de huidige werknemers in een prestatiegerichte cultuur. Performance management en kostenbeheersing zijn de belangrijkste aandachtspunten voor HR in de komende twee jaren.
Toegevoegde waarde belangrijk, kwantificeren blijkt moeilijk De speelruimte wordt beperkt. HR-afdelingen moeten expliciet keuzes maken, hetgeen door
HR-eindverantwoordelijken als positief wordt ervaren. Deze keuzes worden gebaseerd op basis van de afweging wat toegevoegde waarde heeft. De HR-discipline wordt ook in toenemende mate geacht haar bijdrage aan de resultaten inzichtelijk te maken. In de praktijk blijkt het moeilijk om deze business benefits concreet en aantoonbaar te maken.

Economische tegenwind goed voor HR-discipline
Van operatie naar strategie
Enerzijds zorgen ontslagrondes als gevolg van bezuinigingen in de financiële sector voor extra operationeel HR-werk. Opvallend genoeg wordt tegelijkertijd de strategische rol van HR steeds groter. In toenemende mate worden HR-afdelingen geacht actief bij te dragen aan organisatieontwikkelingen vanuit een strategisch perspectief.

Lijn speelt grotere rol in HR
De samenwerking tussen HR en lijnmanagement intensiveert en verbetert. De tijden van aanbodsturing door HR verdwijnen, centraal staan in toenemende mate de vragen vanuit de business. Dit vertaalt zich concreet in een steeds zwaardere stem voor het lijnmanagement bij de HR-planning en budgettering. Een andere uiting hiervan is zelfs een verschuiving van HR-activiteiten naar de lijn.

Efficiency door schaalvoordelen en procesoptimalisatie In de gehele financiële sector is efficiencyverbetering het devies voor HR. Dit wordt enerzijds bereikt door HR-activiteiten meer centraal in te kopen ofwel centraal uit te voeren. Anderzijds worden voordelen behaald door basis HR-processen te optimaliseren, al dan niet electronisch ondersteund.

Meer met minder blijkt te kunnen
Downsizing van HR-afdelingen blijkt niet automatisch tot kwaliteitsverlies te leiden. Door keuzes te maken, slimmer en efficiënter te werken wordt met minder middelen meer gerealiseerd. Dit terwijl de eisen aan HR in de financiële sector steeds groter worden. Verslechterde economische omstandigheden blijken al met al een positief effect te hebben op de HR-discipline.

34)......................

Hay Group is een internationaal adviesbureau op het gebied van organisatie, leiderschap, motivatie, ontwikkeling en beloning van individuen en teams. In Zeist werken honderdzeventig professionals. Hay Group werkt voor tachtig procent van de tweehonderd grootste organisaties in Nederland.