Dienstenbond CNV

Aanpassing Model Raam CAO Accountants
27-02-2004

Zoals u van ons gewend bent, krijgt u ook dit jaar weer de jaarlijkse aanpassing van de Model Raam CAO voor Accountants- en Administratiekantoren van ons te horen. Deze CAO wordt niet met een werkgeverspartij onderhandeld, maar wordt in de praktijk wel door werkgevers en werknemers in de sector gehanteerd.

Van belang bij de ontwikkeling dit jaar van de Model Raam CAO voor Accountants- en Administratiekantoren is het tussen sociale partners en overheid, gesloten Najaarsakkoord. Binnen het bestek van in het Najaarsakkoord gemaakte afspraken mogen de contractlonen in CAOs in 2004 niet worden aangepast (absolute nullijn).

Rekening houdend met het Najaarsakkoord hebben wij ervoor gekozen de Model-CAO per 1 januari 2004 op slechts een punt aan te passen. Wij hebben de maximale pensioenpremiebijdrage van werknemers met 3% te verlaagd. Dit betekent dat bijlage 1, Pensioenregeling (D), sub. i. (pagina 58) uit de CAO als volgt wordt gewijzigd:

Premiebijdrage pensioen
De maximale verplichte premiebijdrage van de werknemer zal worden verlaagd van 35% naar 32%.

Vragen?
Als u nog vragen heeft naar aanleiding van deze mail kunt u contact opnemen met uw bestuurder Maurice Limmen, email: m.limmen@cnvdibo.nl.