Politie Noord-Holland-Noord

Den Helder en omgeving, vrijdag 27 februari 2004

Den Helder 27-02-2004 - 16.00 uur

Man aangehouden na wildplassen
Den Helder, donderdag 26 februari 2004.
Donderdagmiddag omstreeks 15.30 uur werd een 31-jarige man uit Den Helder aangehouden op de Prins Hendriklaan. Surveillerende agenten hadden gezien dat de man stond te urineren tegen een pand. Toen zij de man hierop aanspraken en hem wilden bekeuren weigerde hij zijn naam op te geven. Hierop is de man aangehouden. Bij zijn aanhouding verzette de man zich en uitte hij een aantal beledigende opmerkingen in de richting van de agenten. De man is overgebracht naar het politie en in het begin van de avond weer in vrijheid gesteld.

Rijden onder invloed van alcohol
Den Helder / Schagen, vrijdag 27 februari 2004. In de nacht van donderdag op vrijdag werden vier autobestuurders aangehouden omdat bleek dat zij teveel alcohol hadden gedronken. In Schagen betrof het een 25-jarige man uit Schagen die over de Hofstraat reed. Hij blies 415 ug/l. Dat is nagenoeg tweemaal de toegestane hoeveelheid van 220 ug/l.
Op de Jan Vervailleweg, de Kanaalweg en de Javastraat in Den Helder werden nog drie bestuurders betrapt op overmatig alcoholgebruik. Op de Jan Vervailleweg blies een 25-jarige man uit Den Helder 460 ug/l. Op de Kanaalweg blies een 29-jarige man uit Den Helder 305 ug/l. Tot slot blies een 26-jarige man uit Den Helder, die over de Javastraat reed, 235 ug/l.

Cd's gestolen uit woning
Den Helder, vrijdag 27 februari 2004.
In de nacht van donderdag op vrijdag werd ingebroken in een woning aan de Tuinstraat. Men kwam in de woning door het vernielen van een deur. Vanuit het huis werd een groot aantal muziek cd's weggenomen. De totale schade van het weggenomen goed bedraagt enkele duizenden euro's.

Verkeerscontrole
Den Burg, vrijdag 27 februari 2004
Vrijdagmorgen tussen 08.30 en 10.00 uur werd een verkeerscontrole gehouden op de Beatrixlaan in Den Burg en de Pontweg in Den Hoorn. Tijdens deze controle werden twee bekeuringen uitgeschreven voor het niet dragen van de veiligheidsgordel en tweemaal voor het negeren van een inhaalverbod. Twee bromfietser werden bekeurd om dat de bromfiets waarop zij reden een te hoog vermogen had.