Dienstenbond CNV

'Group 4 Securicor': Groot, Groter, Grootst?
27-02-2004

Op dinsdag 24 februari is de CNV Dienstenbond ingelicht over de volgende stap in de voorgenomen fusie tussen Group 4 Falck en Securicor. Wij stellen vast dat het nu menens is.

In de nieuwe onderneming, Group 4 Securicor, worden de wereldwijde beveiligingsactiviteiten ondergebracht. Activiteiten die zich uitstrekken over meer dan 100 landen. De nieuwe onderneming heeft 300.000 medewerkers. Naar verwachting zal het fusieproces zijn afgerond in het najaar van 2004.
Net als u hebben wij ook de 'Vraag & Antwoord lijst' ontvangen die bedoeld is om de belangrijkste vragen van medewerkers te beantwoorden. De allereerste vraag die wordt gesteld is misschien wel het belangrijkste; Waarom deze deal?

Nauwlettend
In de beantwoording blijven de beide bedrijven, eerlijk gezegd, nog erg vaag. Want voor wie is het nu belangrijk dat je tot de grootste beveiligingsbedrijven in de wereld hoort? Wat schieten de medewerkers van het nieuwe Group 4 Securicor er mee op? Het antwoord is vooralsnog duister. Bij de betrokken bedrijven in Nederland zullen we deze vragen dan ook gaan stellen. En uiteraard zullen we de vinger aan de pols houden om te voorkomen dat de fusie in Nederland banen gaat kosten. Wat de exacte gevolgen zijn voor het werk in Nederland is nog niet duidelijk. Ook moeten diverse instanties zich nog uitspreken of een fusie van deze omvang wel mag. Wij zullen de voortgang nauwlettend volgen.

Vragen?
Heeft u vragen of suggesties? Neem contact op met één van de onderhandelaars van de CNV Dienstenbond:
voor Group 4 Falck: Arie Kasper, email: a.kasper@cnvdibo.nl, of tel: (035)6460580
voor Securicor: Harry Gerding, email: h.gerding@cnvdibo.nl of tel: (023)5651052

Tenslotte
Verspreiden of kopiëren van deze tekst is prima. Collegas die nog geen lid zijn kunnen vrijblijvend een informatiepakket opvragen via tel: (023)5651052.