Politie Zaanstreek-waterland


15:00 26-FEB-04
loc.: ZAANDAM, DE KUIL
Aanhouding rijden zonder rijbewijs
Een 63-jarige Zaandammer is aangehouden omdat hij in een auto reed terwijl zijn rijbewijs geschorst was. De man kwam naar het politiebureau om aangifte te doen van diefstal van zijn kentekenplaten. Toen hij daarna in zijn auto stapte en wegreed, bleek het rijbewijs van de man geschorst te zijn. Hij werd aan de kant gezet en aangehouden.

02:00 27-FEB-04
loc.: PURMEREND, ACHTERDIJK

Ruit vernield

Nadat een ruit van een restaurant was vernield, is een 30-jarige man uit Purmerend aangehouden.
Drie andere mannen uit Purmerend, Amsterdam en Zaandam die ook werden aangehouden, bleken niets met de vernieling te maken te hebben. Zij werden na verhoor heengezonden. Voorafgaand aan de vernieling vond er in het restaurant een schermutseling plaats.


Verkeershandhaving


J. van der Molen


Telefoon (075) 687 40 80


Fax (075) 687 33 59


Nr. vht-270204


26-FEB-04
ZAANDIJK, PROVINCIALEWEG ZAANDAM-CASTRICUM

Geen drankrijders

Vijf medewerkers van het verkeershandhavingsteam hielden donderdagavond een alcoholcontrole op de provincialeweg Zaandam-Castricum in Zaandijk. Van de 76 gecontroleerde bestuurders had niemand (teveel) gedronken.

01:10 27-FEB-04
ZAANDAM, A8

Drankrijder zonder rijbewijs en verzekering

Een 32-jarige automobilist uit Zaandam werd in de nacht van donderdag op vrijdag aangehouden op de A8 in zijn woonplaats omdat hij met drank op (260 ug/l) achter het stuur zat. De man bleek niet in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs, dit was ongeveer twee jaar geleden ongeldig verklaard naar aanleiding van rijden onder invloed. Daarbij bleek de man ook nog eens onverzekerd rond te rijden.Tegen de bestuurder is proces-verbaal opgemaakt.

04:43 27-FEB-04
PURMEREND, PURMERSTEENWEG

Voor de tweede keer onder invloed

Op de Purmersteenweg in Purmerend werd vrijdagochtend vroeg een 29-jarige automobilist uit Amsterdam aangehouden. De man had bijna twee keer zoveel alcohol op (420 ug/l) als is toegestaan. Het was de tweede keer binnen een half jaar dat de man met een slok op werd betrapt.Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.


17:29 25-FEB-04
NOORDBEEMSTER, A7

Rijbewijs kwijt

Een 41-jarige automobilist uit Amsterdam werd woensdagavond aangehouden omdat hij met een zeer hoge snelheid over de A7 in de Noordbeemster reed. Agenten in een onopvallende surveillance auto zagen de auto over de A7 racen. Daarop werd de achtervolging ingezet, tijdens welke een hoogste snelheid van ruim 200 km per uur werd gemeten. In het centrum van Purmerend kon de hardrijder aan de kant gezet worden. Omdat de man meer dan vijftig km per uur te hard had gereden, moest hij zijn rijbewijs direct inleveren.


---- --