Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

EINDHOVEN, vrijdag 27 februari 2004

AFM lanceert nieuwe consumenten website

In januari introduceerde de Autoriteit Financiële Markten (AFM) de vernieuwde website www.afm.nl. Hierin is een scheiding doorgevoerd tussen consumenten en marktpartijen. Het consumenten gedeelte is puur vraaggericht opgezet. De site is positief ontvangen en werd al genomineerd voor de publieksprijs van Webwijzer Award 2003. CIBER Internet services realiseerde de website, Fabrique tekende voor het grafisch ontwerp.

Reinier Snijders, webmaster: "de AFM opereert in een omgeving die volop in beweging is. De marktontwikkelingen volgen elkaar snel op door factoren als een toenemende internationale vervlechting, marktvernieuwingen en een grotere mondigheid van de consument. In onze rol als toezichthouder proberen we daar actief mee om te gaan. Voorlichting aan professionele marktpartijen en consumenten speelt in ons toezicht een belangrijke rol. Dat doen we onder meer via onze website. Omdat dit twee specifieke doelgroepen zijn met hun eigen informatiebehoefte en manier van communiceren, hebben wij besloten de website hier specifiek op aan te passen.

Bezoekers van de website komen voortaan binnen via een portal-pagina. Deze geeft toegang tot een speciale website voor consumenten en een (corporate) website voor professionele marktpartijen. De inhoud, vormgeving en navigatie van de consumentensite is geheel vernieuwd en puur gericht op de mogelijke vragen van de bezoeker. De corporate website biedt alle informatie die de marktpartijen horen te weten over het toezicht van de AFM. Ook vinden ze hier uitgebreide wet- en regelgeving, interpretaties formulieren, consultaties en actuele nieuwsberichten. Wij zijn heel tevreden met het resultaat. De website is inmiddels genomineerd voor de publieksprijs van de Webwijzer Award 2003 voor de beste overheidswebsite van Nederland."

Over Autoriteit Financiële Markten (AFM)
De AFM is toezichthouder op het gedrag van en de informatieverstrekking door alle partijen op de financiële markten in Nederland: sparen, lenen, beleggen en verzekeren. Met het gedragstoezicht wil de AFM een bijdrage leveren aan de toegankelijkheid en het goed functioneren van de financiële markten.

De AFM ziet erop toe dat alle partijen zich aan de relevante wetten en regels houden. Ook adviseert de AFM het Ministerie van Financiën bij het ontwikkelen van nieuwe wetten over het gedragstoezicht op de financiële markten. De AFM kan ook, binnen de door het ministerie gestelde grenzen, zelf regels ontwikkelen. Meer informatie: www.afm.nl.

Over CIBER Nederland
CIBER is een no-nonsense ICT dienstverlener die opdrachtgevers in staat stelt meer uit hun (ICT) organisatie te halen. Onze bedrijfsoplossingen worden gerealiseerd op basis van 30 jaar ervaring, onze marktkennis en de kwaliteit van onze medewerkers. De kracht van CIBER ligt in de resultaten die onze oplossingen bereiken voor onze opdrachtgevers. De kennis, ervaring en toewijding van onze mensen is hiervoor de basis.

CIBER biedt advies, implementatie, beheer en onderhoud van standaard- en maatwerk bedrijfsoplossingen. Wij richten ons op middelgrote tot grote organisaties in de overheid en specifieke branches in het bedrijfsleven. Zoals industrie, utilities, groothandels, media, financiële- en zakelijke dienstverlening.

CIBER Inc. is beursgenoteerd (NYSE), heeft een omzet van ongeveer 700 miljoen euro, meer dan 7000 medewerkers en vestigingen in 7 Europese landen. Meer informatie: www.ciber-netherlands.com.

Over Fabrique
Fabrique is een ontwerpbureau voor grafische vormgeving, nieuwe media, industrieel ontwerp en ruimtelijk ontwerp. Ontwerpen is de kernactiviteit van Fabrique, daarnaast wordt ook meegedacht op strategisch niveau en helpt Fabrique bij het realiseren van de oplossingen. Meer dan 60 medewerkers, verdeeld over 6 ontwerpteams, werken met veel plezier aan uiteenlopende opdrachten voor de overheid, dienstverlenende bedrijven, consumentenmerken, onderwijs, de entertainmentbranche en culturele instellingen. Meer informatie: www.fabrique.nl.

EINDE BERICHT

MEER INFORMATIE
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met: Gijsbert van der Sleen, 030 - 659 26 36.

CIBER Nederland
Frankrijkstraat 128
5622 AH Eindhoven

tel:+31 (0)40 - 232 90 90
fax:+31 (0)40 - 232 90 91

E-mail: info@ciber.nl
Internet: www.ciber-netherlands.com/internet