Politie Hollands Midden
Datum: 27 februari 2004

(

Leiden Aanrijding
Een 14-jarige jongen uit Leiden is vrijdag 27 februari rond 13.30 uur gewond geraakt aan zijn been. Hij zat achterop een scooter. De bestuurder van de scooter, een 16-jarige jongen uit Leiden, gaf geen voorrang aan een 27-jarige Leidse automobiliste op de kruising Lage Morsweg/Vondellaan. Beide jongens verloren hun helm bij het ongeluk doordat het kinbandje niet vast zat. Beide jongens zijn ter controle cq. behandeling naar het ziekenhuis gebracht.


Nieuwerkerk aan den IJssel Aanhouding

Een 31-jarige automobilist uit Nieuwerkerk aan den IJssel is donderdag 26 februari rond 11.45 uur aangehouden op verdenking van het rijden zonder rijbewijs. Hij verzette zich tijdens de aanhouding op de Burgemeester Vogelaarsingel. Zijn 23-jarige broer werd even later aangehouden vanwege het beledigen van de politieagenten.


Hollands Midden Politie zet rijdend reclamebord in bij wervingscampagne

Tussen 1 en 9 maart rijdt er in de regio Hollands Midden een kleine vrachtwagen rond met achterop de tekst 'Je wordt gezocht door de politie'. Dit is geen nieuwe opsporingsmethode, maar onderdeel van een wervingscampagne voor 50 nieuwe agenten.

De wagen doet in ieder geval de vier centra voor werk en inkomen in Hollands Midden aan; in Lisse, Leiden, Alphen en Gouda. Verder wordt er een groot aantal middelbare scholen in Gouda en omgeving bezocht die minstens een VMBO, theoretisch of gemengde leerweg in huis hebben.
Politie Hollands Midden zoekt in 2004 nog 50 mensen die in augustus of november willen starten met de vierjarige opleiding voor allround politiemedewerker. Het korps zoekt mannen en vrouwen vanaf 18 jaar met een stevig karakter en met interesse voor een breed takenpakket. Want politiemedewerkers van Hollands Midden zijn niet alleen actief in de stadswijken van Leiden, Noordwijk, Alphen aan den Rijn of Gouda, maar ook in de 'groene ruimte' daartussen. Meer informatie over de (opleidings)mogelijkheden bij de politie is te vinden op www.politie.nl/hollands-midden. Hollands Midden staat ook op de banenbeurs Arbeidsmarkt 2004, 10 en 11 maart, Ahoy Rotterdam.

Noot aan de redactie/