Ingezonden persbericht


Persbericht

Hi - KPN / Document Dialog Winnaars VIP Applicatie van het Jaar 2003

Lelystad/Heerhugowaard - 27 februari 2004 - Vanwege het succes van vorig jaar heeft uitgever F&G Publishing opnieuw gekozen voor de Bataviawerf als locatie voor de feestelijke uitreiking van de VIP Applicatie van het Jaar award. Ondanks de ongunstige weeromstandigheden was een groot aantal belangstellenden, deelnemers, leveranciers en leden van de VIP Businessclub, naar Lelystad afgereisd. Zij zagen dat de vertegenwoordigers van Hi KPN de lezersprijs uit handen van hoofdredacteur John de Waard ontvingen.

Hi ontwikkelde in samenwerking met Document Dialog uit Bunnik een complete toepassing voor outputmanagement. De facturen van Hi moesten afwijkend van de KPN-standaard worden, om aan te geven dat het om een apart merk ging. Een flinke operatie als je bedenkt dat het om ongeveer een miljoen facturen per maand gaat. Op basis van het DOC1 platform werd een kwaliteitsverbetering alsmede aanzienlijke besparingen gerealiseerd. Document Dialog ondersteunde bij de implementatie. Het juryrapport luidde als volgt: "Op basis van de gerealiseerde resultaten, de combinatie van documenttechnologieën en de impact op toekomstige ontwikkelingen bij het creëren van een flexibel en geïntegreerd electronic billing platform hebben de lezers van VIP in de verkiezing Applicatie van het Jaar 2003 de genomineerde toepassing op het gebied van elektronisch documentmanagement, electronic imaging en outputmanagement, zoals die is gerealiseerd door Hi
- KPN gekozen tot 'Applicatie van het Jaar 2003'."

Editors' Choice voor DSM en Documentum
De editor's choice, de prijs toegekend door de redactie van VIP, ging naar DSM. Het chemieconcern implementeerde op basis van Documentum een allesomvattend document- en contentmanagement systeem. Het officiële juryrapport: "In de verkiezing 'Applicatie van het Jaar 2003' is de geïntegreerde toepassing op het gebied van elektronisch documentmanagement, contentmanagement, lifecycle & workflowmanagement, kennismanagement, ERP en internet zoals die is gerealiseerd door DSM in samenwerking met Documentum door de redactie van VIP gehonoreerd met de Editor's Choice." Ook de vertegenwoordigers van DSM uit Heerlen ontvingen de plaquette.

Twee eervolle vermeldingen
Al lange tijd wordt gesproken over het digitale overheidsloket, maar resultaten komen slechts mondjesmaat. Daarom heeft VIP de twee initiatieven die wel boven het maaiveld uitsteken beloond met een Eervolle Vermelding. Heusden en Maastricht zijn erin geslaagd daadwerkelijk een digitaal voorportaal te creëren waarbij voor de burgers het gevoel ontstaat dat hun gemeente daadwerkelijk iets doet om het hun zo gemakkelijk mogelijk te maken. Heusden deed het in samenwerking met eiStream en ATOS en Maastricht deed het met BCT the document store. "De realisatie van deze beide applicaties op een niveau waar met respect op kan worden teruggekeken heeft de redactie van VIP doen besluiten deze initiatieven te belonen met een eervolle vermelding."

Over F&G Publishing
F&G Publishing geeft (hand)boeken, vaktijdschriften, nieuwsbrieven en interactieve media uit. Dit doet zij op de volgende gebieden: customer contact (call centers en CRM) en ICT (documentmanagement en kennismanagement). Bekende titels: VIP vakblad voor documentmanagement, Call Center Magazine en CustomerBase. F&G Publishing heeft naast haar eigen website, www.fngpubli.com, twee internetplatforms binnen specifieke vakgebieden: www.callcenterplaza.com en www.viponline.nl.

Voor redactionele informatie:
Influx PR, Marald Brons, telefoon: 055-3663034, fax: 055-3602661, e-mail: PRInflux@cs.com, website: www.influx-pr.com