Dienstenbond CNV

Onderhandelingen over sociaal plan bij CZ duren voort 27-02-2004

Al diverse malen heeft de CNV Dienstenbond met uw werkgever overlegd over het sociaal plan. Er zit niet echt schot in de zaak. Op 25 februari 2004 hebben de bonden CZ helder aangegeven wat zij verstaan onder een goed sociaal plan. CZ zal daar op gaan reageren en half maart komen partijen weer bij elkaar voor nader overleg.

In de tussentijd zullen de bonden bij het Centrum voor Werk en Inkomen de vraag neerleggen of de plaatsingsprocedure die CZ in het sociaal plan voorstelt geen wettelijke problemen oplevert.

De lijn van de CNV Dienstenbond is nog steeds om gedwongen ontslag zoveel mogelijk te voorkomen. CZ wil echter geen absolute werkgelegenheidsgarantie afgeven. De CNV Dienstenbond heeft daarom voorgesteld om de zoektermijnen voor werk intern en extern verder op te rekken. Voorts moet er een commissie worden ingesteld die, wanneer gedwongen ontslag niet meer te vermijden is, er op toeziet dat door CZ en de medewerker alles is gedaan om ontslag te voorkomen.

Vragen?
We gaan dus nog verder in gesprek met CZ. Zodra de onderhandelingen iets concreets opleveren dan hoort u dat direct van ons. Vragen en opmerkingen ontvangen wij graag! U kunt hiervoor terecht bij uw bestuurder Martijn Donker, tel: (035)6460580 of email: hilversum@cnvdibo.nl.