Gemeente Amsterdam

Benefietavond slachtoffers aardbeving Noord Marokko 27 februari 2004 - Johanneke Helmers
Datum: vrijdag 27 februari 20:00-23:00
Locatie: Boekmaanzaal Stadhuis, Amstel 1, Amsterdam Aardbeving
De noordelijke streek in en rond de Marokkaanse stad al-Hoceima is getroffen door een zware aardbeving. Het dodental loopt nog dagelijks op en zal vanwege de moeizaam verlopende reddingsacties hoogstwaarschijnlijk helaas nog verder stijgen.

Daarnaast zijn vele duizenden slachtoffers dakloos geworden en zijn al hun bezittingen kwijt. De omstandigheden waarin deze mensen momenteel verkeren, kunnen ronduit erbarmelijk genoemd worden. Helaas is er tot dusver ook weinig vooruitzicht op verbetering en is hulp noodzakelijk.

De doden kunnen helaas niet meer gered worden, maar voor de vele overige slachtoffers van deze ramp kunnen en moeten wij wel degelijk iets betekenen. Om die reden houdt een aantal Marokkaanse (jongeren) organisaties vrijdag 27 februari a.s. vanaf 20:00 uur een benefietavond in de Boekmanzaal van het Stadhuis (de Stopera) in Amsterdam. Deze avond is met name bedoeld om gezamenlijk te proberen het leed van de vele slachtoffers te verzachten door op verschillende manieren een bijdrage te leveren. Het is bekend dat men momenteel voornamelijk behoefte heeft aan voedsel, dekens, tenten en geld. Uiteraard zijn er nog talloze andere zaken te noemen die van harte welkom zijn.

Slachtoffers

Verschillende artiesten en prominente leden uit de samenleving hebben inmiddels aangegeven een bijdrage te willen leveren aan deze benefietavond van vrijdag a.s. Ook u kunt een bijdrage leveren door bijvoorbeeld goederen of geld te doneren. Uiteraard zijn andere initiatieven ook van harte welkom. Wij hopen dan ook dat u er samen met ons een geslaagde avond van wilt maken door zoveel mogelijk slachtoffers de nodige steun te bieden.

© Gemeente Amsterdam