Politie Groningen

Persberichten vrijdagmiddag 27 februari 2004

Provincie Groningen 27-02-2004 -

Eemshaven: kraan gestolen, politie zoekt getuige
De politie is op zoek naar een getuige die donderdagavond getuige is geweest van redelijk gevaarlijke takelwerkzaamheden op de Provincialeweg N999 bij Zandeweer. Daar werd een container met een kraan opgelicht. De getuige heeft van dit voorval melding gemaakt zonder zijn persoonlijke gegevens achter te laten. Het is mogelijk dat het voorval te maken heeft met de diefstal van een kraan die gemonteerd was op een containerbak. Deze stond op een terrein aan de Robbenplaatweg in de Eemshaven. Deze kraan is donderdagavond tussen 19.45 en 23.30 uur gestolen. De waarde van de kraan is ongeveer 30.000 Euro. De politie wil graag in contact komen met deze getuige en mogelijk anderen die een vergelijkbaar transport tussen de Eemshaven en Zandeweer hebben gezien. Zij worden verzocht om contact op te nemen met de politie in Uithuizen, telefoon 0900-8844.

Winschoten: vrouw die schrikt van ambulance naar ziekenhuis Een 30-jarige automobiliste uit Winschoten moest vrijdagmorgen met rugklachten per ambulance naar het ziekenhuis, nadat ze met haar auto tegen een lantaarnpaal botste Het ongeval onstond op de Zuiderveen in Winschoten. De vrouw schrok van een achteropkomende ambulance die de waarschuwingssignalen voerde. Ze stuurde de auto de berm in en botste daar vervolgens tegen de lantaarnpaal. Haar baby die ze achter in de auto had liep geen letsel op. Het kind is door een voorbijganger achter de ambulance aan bij haar moeder in het ziekenhuis gebracht. Na onderzoek in het ziekenhuis kon de vrouw weer naar huis.

Marum: buspassagiers verzetten zich tegen aanhouding voor oplichting Een 18 en een 21-jarige inwoonster van Marum zijn vrijdagmorgen op de A7 bij Marum aangehouden omdat ze gebruik maakten van vervalste vervoersbewijzen. De chauffeur van de bus ontdekte de vervalsing en gaf de dames aan dat ze de bus weer uit moesten. Dit weigerden ze pertinent, waarna de politie werd gewaarschuwd. De twee agenten wilden de twee vrouwen aanhouden, maar dit ging niet zonder slag of stoot. De beide dames verzetten zich met hand en tand. Een van de agenten werd door de 18-jarige in zijn arm gebeten. De vrouw werd gepepperd om haar verzet te breken, hetgeen redelijk lukte. De andere bleef zich zodanig verzetten dat ze hardhandig op de grond viel en zich daarbij bezeerde. Ze is ter controle overgebracht naar het ziekenhuis, maar kon daarna weer mee terug naar het politiebureau. Beide dames gaven aan dat ze kwaad waren omdat ze uit de bus gezet werden. De vervalste kaarten zijn in beslag genomen. Na verhoor werden de twee weer op vrije voeten gesteld.

Groningen: snelheidscontrole
De politie heeft vrijdagochtend op de Rijksweg een snelheidscontrole gehouden. Op de Rijksweg passeerden 1145 voertuigen de snelheidsmeter. Hiervan reden 72 bestuurders te hard. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 88 km/uur, waar 50 km/uur is toegestaan. De controle duurde 2 uur.