Ingezonden persbericht


Unisys biedt telecommunicatiesector nieuwe groeikansen

Vooruitstrevend communicatieplatform biedt telco's mogelijkheden voor hoogwaardige klantenservice

Schiphol-Rijk, 27 februari 2004 - Unisys introduceert Unisys Communications Ensemble waarmee telecommunicatiebedrijven (telco's) sneller kunnen reageren op klantwensen, hun services en klantloyaliteit kunnen verbeteren en omzet kunnen vergroten. Ensemble is een nieuw platform met een schaalbare en betrouwbare open architectuur. Hiermee kunnen telco's hun abonnees nieuwe diensten aanbieden zoals voice alerts en spraakgestuurde messaging.

Nieuwe diensten
Het platform omvat uiteenlopende applicaties voor het ondersteunen van diensten, zoals spraakgestuurde messaging, e-mail reader, spraakgeactiveerd bellen, webtoegang via spraak en visuele voicemail op een handset.

"Unisys heeft de tijd genomen om naar de markt te kijken", zegt Ronald Gruia, Senior Strategic Analyst bij Frost and Sullivan. "Het bedrijf heeft een platform gebouwd waarmee telco's flexibeler, omzetgenererende bedrijfsmodellen kunnen ontwikkelen. Toen de groei in de telecommunicatiebranche afnam, zijn telco's op zoek gegaan naar technologie die de basis biedt voor sterk gesegmenteerde gebruiksvereisten om de omzetmogelijkheden te stimuleren. Unisys Communications Ensemble biedt modulariteit, schaalbaarheid en diversiteit op basis van open standaarden. Telco's kunnen hierdoor snel nieuwe omzetbronnen aanboren op basis van nieuwe services."

Unisys Communications Ensemble biedt een open omgeving waarin verschillende besturingssystemen, applicaties en netwerken gezamenlijk kunnen worden ingezet voor nieuwe communicatiediensten voor eindgebruikers. Ensemble omvat het Open Services Platform (OSP), een op open standaarden gebaseerd platform voor telefonieapplicaties, de VSE500 - een krachtige computing-omgeving - en de Communications Media Module (CMM) universele netwerkinterface. Het platform biedt een open structuur die telco's kunnen gebruiken voor nieuwe diensten en afzetkanalen.

Belangrijkste componenten
De Ensemble-componenten kunnen afzonderlijk of gecombineerd worden ingezet, waardoor telco's technologie van verschillende leveranciers kunnen combineren om een nieuwe gebruikersomgeving op te zetten.
* Unisys OSP zorgt ervoor dat telco's snel en kosteneffectief tegemoet kunnen komen aan de wensen van uiteenlopende gebruikers. Door het gebruik van standaarden als Java Authentication and Authorization Service (JAAS), VoiceSML, Lightweight Directory Access Protocol (LDAP) en .NET kunnen bedrijven verbindingen opzetten tussen bestaande en nieuwe gebruikersapplicaties.
* De VSE500-computing-omgeving stelt telco's in staat miljoenen eindgebruikers te voorzien van nieuwe diensten met een oplossing die minder ruimte en energie nodig heeft. De VSE500 biedt betrouwbaarheid en schaalbaarheid, terwijl verschillende besturingssystemen binnen een 19-inch footprint gezamenlijk kunnen draaien.
* Met CMM profiteren telco's van de lage kosten en multimediavoordelen van Voice over IP-netwerken. Door een gelijktijdige toegang tot services via IP of circuitgeswitchte netwerken kunnen telco's eenvoudig verkeer tussen netwerken migreren zonder dat gebruikers hiervan hinder ondervinden, wat ze de mogelijkheid biedt VoIP-netwerken in te zetten voor het aanbieden van diensten in een brede markt.

"Bij klanten bestond de behoefte aan een platform dat open genoeg is om het aanbod af te stemmen op de groei in de klantvraag en -eisen", zegt André Martineau, directeur Solutions Management van Unisys Global Communications. "De uitdaging was om alle technische resources samen te laten werken voor meervoudige gebruikerslifestyles en productiviteitswensen. Unisys Communications Ensemble biedt op basis van verregaande samenwerking van applicaties een brede reeks omzetgenererende mogelijkheden."

Unisys heeft een ruime ervaring in de telecommunicatiemarkt. Telco's in meer dan 40 landen vertrouwen op de technologie van Unisys en ruim 135 miljoen voicemailabonnees wereldwijd genereren omzet voor deze telco's met gebruik van Unisys-oplossingen. Veel Unisys-klanten beheren meer dan tien miljoen mailboxen op netwerkplatformen.