Provincie Friesland

PERSBERICHT

Datum: 27 februari 2004

resultaten plannen van fries jeugd parlement

Het zit er al weer op. De 13e editie van het Fries jeugd parlement, en het was ook nu weer een groot succes. Na twee dagen zwaar debatteren zijn er de volgende voorstellen gedaan:

Commissie ruimtelijke ordening en volkshuisvesting: deze commissie wil oude boerderijen behouden, en de jeugd mag dan een bestemmingsplan geven. En over goede plannen gaat de provincie dan vergaderen.

Totale Kosten: E 240

voorstel is verworpen met een ruime meerderheid.

Commissie zorg en welzijn
Deze commissie wil een jeugd mee laten doen aan het gezelschap houden van ouderen die alleen zitten. Ze krijgen hiervoor het minimum jeugdloon, en zo proberen ze de kosten nog laag te houden.

Totale kosten E460.80

Voorstel is aangenomen met een ruime meerderheid

Commissie (multi)cultureel Fryslân
Deze commissie wil twee mensen ut een andere cultuur voor de klas zetten van een basisschool en die moeten dan iets vertellen over de cultuur waar zij vandaan komen. Zo kunnen de kinderen iets nieuws leren van een andere cultuur.

Totale kosten: E122

Voorstel is aangenomen met een ruime meerderheid

Commissie milieu, natuur en landschap

Deze commissie wil een kaart maken van friesland en daarin een kaart van friesland maken met daarop de plaatsen waar alle grutto's leven, omdat de grutto's, als er niks voor hun wordt gedaan, over 10 jaar uitgestorven zijn.

Totale kosten: E125

Voorstel is aangenomen met een ruime meerderheid

Openbare orde en veiligheid
Deze commissie wil graag dat PABO leerlingen als een soort grote broer of zus gaan opletten op probleem jongeren die op de basisschool zitten. En op deze manier willen ze er voor zorgen dat die probleemjongeren zich beter gaan gedragen.

Totale kosten: E327.50

Amendement is aangenomen met een kleine meerderheid.

Commissie verkeer en vervoer
Deze commissie wil door middel van gratis buspasjes de lege busplaatsen vullen, en ook willen ze dan de mensen laten zien dat wanneer je buiten de stad woont, de bus veel sneller kan zijn dan je eigen auto. Totale kosten: E477,62
Voorstel is verworpen met een grote meerderheid.


1. Commissie economische zaken & recreatie, toerisme en sport Er wordt een website gemaakt met informatie erop over alle activiteiten voor toeristen in heel friesland. Dit doen ze omdat ze denken dat Friesland een saaie uitstraling heeft, maar er eigenlijk best veel te beleven is. Hun doelgroep is heel breed en echt van jong naar oud. Totale kosten: E595
Voorstel is aangenomen met grote meerderheid.


1. Het FJP had in totaal 2500 euro te besteden, dit geld is niet volledig gebruikt. Er is een motie ingediend om al het overgebleven geld te doneren aan een goed doel. Het goede doel waar het geld naar toe gaat is de 'kankerbestrijding', het bedrag dat hier mee gemoeid gaat is ruim E900,-

Voor meer informatie over dit persbericht kunt u contact opnemen met Marcel van Eenenaam, persgroep FJP, tel. 06-27170738


---- --