Travel Unie International Nederland N.V.

VAKANTIEMERK ARKE GE ...
VAKANTIEMERK ARKE GESELECTEERD ALS MEEST VERANTWOORDE REISORGANISATIE

Consumentenbond onderstreept vooruitstrevend duurzaam toerismebeleid Arke

Rijswijk, vrijdag 27 februari 2004 - Touroperator Arke is door de Consumentenbond geselecteerd als de beste reisorganisatie op gebied van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen. Op milieugebied laat Arke haar concurrenten in de reisbranche ver achter zich.

De Consumentenbond publiceert in haar maartnummer van de Consumentengids de uitslag van haar onderzoek 'Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen'. Dit onderzoek werd verricht onder zes ANVR touroperators. Daarin schrijft de Consumentenbond: "Arke presteert op dit moment verreweg het best, met een score van 64. Op milieugebied is Arke als enige een voorloper". Ook op het gebied van de interactie met consumenten scoort Arke hoog. Verder loopt Arke ten opzichte van concurrent touroperators ook ver voor op het gebied van haar duurzame intenties en informatievoorziening. Op het terrein van het eigen werknemersbeleid scoort Arke in de middenmoot. Het onderzoek strekte zich uit tot reizen naar de Middellandse Zee-bestemmingen, met name naar het eiland Malta.

Duurzaam toerisme beleid
Reeds vele jaren voert Arke - als integraal onderdeel van marktleider TUI Nederland - een (pro)actief beleid op het gebied van duurzaam toerisme en (intern) milieuzorg. Voorbeelden van initiatieven waarmee Arke vooraan in de reisbranche staat zijn de ondertekening van de ECPAT Gedragscode tegen kindersextoerisme (mei 2002); en het Convenant met het Wereld Natuur Fonds inzake de bescherming van dier- en plantensoorten die door souvenirproductie worden bedreigd met uitsterven (december 2003). Ook de CO2-compensatie voor verantwoord vliegen is bij vakantiemerk Arke sinds een paar jaar mogelijk dankzij het COOLFlying programma.

Alle informatie over het duurzaam toerismebeleid van Arke is terug te vinden op www.tuinederland.nl/milieu.

---