Gemeente Zwolle

Het 'College op Bezoek' B&W behandelt verwondingen


Datum uitgave: 02/24/2004

Onderwerp: zorg
Vrijdag 27 februari 2004 is de Koninklijke Nederlandse Vereniging Eerste Hulp Bij Ongelukken afdeling Zwolle e.o. te gast bij het college (in de TAK-zaal van het stadhuis). Het bezoek vindt plaats in het kader van het 'College op Bezoek'. K.N.V. EHBO afd. Zwolle e.o.
Het doel van de vereniging, opgericht op 10 juni 1926, is het verlenen van eerste hulp bij ongelukken en wordt ondermeer bereikt door het geven van cursussen EHBO, opleidingen op het gebied van bedrijfshulpverlening en de inzet van opgeleide EHBO-ers als hulpverleners bij evenementen. De plaatselijke afdeling is autonoom maar wel aangesloten bij de landelijke vereniging van de K.N.V. EHBO.

Programma
Het bezoek zal in het teken staan van kennismaken. Een kennismaking tussen de vereniging en het college, maar ook kennismaken met het verlenen van EHBO. Dit gebeurt ondermeer doordat de collegeleden (geschminkte) verwondingen gaan behandelen.
· 09.00 uur start programma in de TAK-zaal; voorstellen aanwezigen/introductie vereniging
· ±09.30 uur informatieuitwisseling hulpverlening bij evenementen
· ±09.45 uur het behandelen van diverse verwondingen door collegeleden
· 10.30 uur einde programma

'College op Bezoek'
Het 'College op Bezoek' is een vervolg op de 'Week van het Bezoek' in maart 2003 en het 'Bezoek van de Week' later dat jaar. In maart was het college te gast bij particulieren, scholen, gezondheidsinstellingen, bedrijven, verenigingswerk, sport, zorgcentra, kerkgenootschappen, vrijwilligerswerk en noem maar op. Kennis maken en de dialoog aangaan stonden centraal.

De 'Week van het Bezoek' was een succes; het college kreeg een goede indruk van wat er zoal leeft en gebeurt in de stad. Later dat jaar kreeg de week dan ook een opvolger: het tweewekelijks 'Bezoek van de Week'. Het bezoek was gekoppeld aan een thema, een actualiteit of vond plaats op uitnodiging of spontaan. Ook in 2004 is het college regelmatig te gast bij of ontvangt inwoners, bedrijven, instellingen, scholen, verenigingen, enz. Nu onder de naam het 'College op Bezoek'. Bron: Afdeling Communicatie
Datum van 24-02-2004 tot 01-03-2004