Ingezonden persbericht



PERSBERICHT


Norman steunt Microsoft in de strijd tegen virussen - en helpt VIA om internet gebruikers tegen virusdreigingen te beschermen

Het Noorse Norman Data Defense Systems, wereldwijd één van de grootste aanbieders op het gebied van gegevensbeveiliging, maakt vandaag bekend dat zij door Microsoft is uitverkozen om zitting te nemen in de Virus Information Alliance (VIA). Norman is één van de tien exclusieve leden van deze groep van vooraanstaande anti-virusspecialisten. Norman is de fabrikant van het anti-virusprogramma Norman Virus Control (NVC).

Het VIA-platform is in mei 2003 opgericht door Microsoft en third-party vendors teneinde Microsoft software-gebruikers op tijd relevante informatie te verstrekken over virusdreigingen die hun software kunnen aantasten.

Norman Data Defense Systems is wereldwijd bekend vanwege de unieke en gepatenteerde SandBox-technologie. Met SandBox v2, de onlangs uitgebrachte verbeterde versie, is het voor NVC software mogelijk in een vroeg stadium virusgedrag te detecteren en daarmee infectie door nog onbekende virussen en andere schadelijke code te voorkomen, zodat het systeem geen schade oploopt. De SandBox is een onmisbare aanvulling op de op signaturen gebaseerde anti-virus programma's.

"Norman is al enkele decennia lang actief in computerbeveiliging en is één van de grootste aanbieders van anti-virusoplossingen voor zowel desktop-PC's, als file- en mailservers. Wij zijn er trots op dat Microsoft ons heeft gevraagd in dit platform van vooraanstaande anti-virusspecialisten deel te nemen. Dit betekent een belangrijke waardering voor de door ons ontwikkelde technologie van proactieve detectie van en bescherming tegen virussen," aldus Steinar Wigtil, Director R&D bij Norman Data Defense Systems.

Microsoft had in een eerder stadium al Norman Virus Control gekozen als één van de programma's om haar software te testen en te beveiligen tegen virussen voordat Microsoft de distributie van die software start.

Uitwisselen van informatie over virussen

"Beveiliging is wereldwijd een belangrijk onderwerp voor alle bedrijven. Wij kijken uit naar samenwerking met Norman en andere leden van de VIA, zodat we onze gemeenschappelijke relaties kunnen helpen bij het verkrijgen van informatie over wormen en virussen," zegt Mark Miller, security incident response manager bij Microsoft.

VIA biedt oplossingen om virusaanvallen te voorkomen, evenals specifieke informatie over virussen, artikelen met praktische oplossingen en links naar andere informatiebronnen over anti-virus. Naast het aanbieden van de meeste recente gegevens over medium- en high risk virusincidenten, biedt de VIA-website snelle en gemakkelijke toegang tot de leveranciers van anti-virussoftware, die op hun beurt support bieden aan hun respectievelijke klanten. De deelnemers aan het VIA-platform delen hun informatie over virussen, wormen en andere malware-bedreigingen. Het onderzoek dat zij gezamenlijk uitvoeren naar kwaadaardige code wordt aan Microsoft software-gebruikers bekend gemaakt via de website http://www.microsoft.com/technet/security/topics/virus/via.asp