ALGEMEEN VERBOND BOUWBEDRIJF

AVBB roept bedrijven op tot volledige openheid

27 februari 2004

Het AVBB-bestuur roept bouwbedrijven op gevolg te geven aan het verzoek van het Kabinet om voor 1 mei aanstaande volledige openheid te geven over het handelen in strijd met de mededingingswet in de periode
1 januari 1998 tot 1 januari 2003. Daartoe heeft AVBB-voorzitter Brinkman namens het bestuur een brief gezonden aan lidverenigingen van het AVBB die op hun beurt de oproep aan de ondernemingen hebben voorgelegd. Vanochtend ligt deze bij de bedrijven. Ook als er geen 'bescheiden'meer voorhanden zijn, wordt bedrijven gevraagd te melden als zij hebben gehandeld in strijd met het mededingingsrecht.

In zijn brief wijst Brinkman op de mogelijkheden die bedrijven hebben om clementie voor strafvervolging te verkrijgen van de NMa en de voorwaarden die daarvoor gelden. Hij verwijst naar de brief van het Kabinet aan de Tweede Kamer. Medewerking van een bedrijf kan leiden tot matiging van boete en in bepaalde gevallen tot immuniteit. Voorts haalt hij aan dat de NMa is gebonden aan geheimhoudingsplicht en dat de overgedragen gegevens alleen door de NMa mogen worden gebruikt en niet aan het Openbaar Ministerie mogen worden doorgegeven.

Voor nadere informatie:
AVBB, Afdeling Communicatie, Paul Wouters, telefoon 0182-567541/
06-20302622

27 feb 04 08:47