Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Apeldoorn


Nadere informatie:

Bureau Persvoorlichting

055 - 548 60 52


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT APELDOORN


27 februari 2004


Onderwerp: vernielingen door voetbalfans


De politie stelt een onderzoek in naar aanleiding van het gewelddadige treffen tussen twee groepen voetbalfans in de buurt van het Apeldoornse station, waarbij ondermeer enkele geparkeerd staande auto's beschadigd raakten.
De politie hield 9 personen aan en tegen 3 van hen wordt in deze fase van het onderzoek proces-verbaal opgemaakt terzake openlijke geweldpleging en vernieling.


Omstreeks 20.30 uur werd een vechtpartij voor een horecagelegenheid aan de Stationsstraat gemeld. Bij de komst van de politie bleek er een confrontatie te zijn geweest tussen in Zwolle geweigerde Vitesse-fans en supporters van Go Ahead.


Bij de confrontatie tussen de ongeveer 30 fans bleek er onder meer met flessen, stenen en fietsen te zijn gegooid en enkele auto's raakten hierbij beschadigd.
Agenten troffen in de Rosariumstraat een busje met Vitesse-fans en van het voertuig bleken de ruiten te zijn vernield. Bij het overbrengen van deze personen naar het politiebureau werd men onderweg aangevallen door een aantal Go Ahead-supporters en van hen kon een 17-jarige jongen uit Deventer worden aangehouden.


Van de 9 aangehouden personen wordt tegen drie van hen (twee uit Arnhem 21 en 35) en de jongeman uit Deventer in overleg met de Officier van Justitie in Zutphen proces-verbaal opgemaakt.


Het onderzoek naar de andere verdachten wordt voortgezet en ook hier zal in overleg met de Officier van Justitie een beslissing over de vervolging worden genomen.


Einde bericht



---- --