PERSBERICHT
28/03/2004

Culinaire boeken-Oscars voor Uitgeverij Lannoo

In Barcelona werden op vrijdag 27 februari jl. tijdens een prestigieus galadiner voor de negende keer de Gourmand World Cookbook Awards uitgereikt. Een professionele jury koos uit meer dan 4.000 internationaal succesvolle kookboeken de 'Best of the World' in een veertigtal diverse categorieën. Nadat Uitgeverij Lannoo hierbij reeds negen keer goud haalde in het eigen Nederlandse taalgebied, werd Lannoo ook als enige uitgeverij twee keer bekroond als 'Best of the World'.

Het boek 'Herborist' van Arnold en Alex Hanbuckers, met foto's van Bart Van Leuven en tekst van Tine Bral in een vormgeving van Inge Van Damme, kreeg de prijs voor het meest innovatieve kookboek. 'Kaas & Wijn' van kaasmeester Michel Van Tricht, met foto's van Tony Le Duc en tekst van Marc Declercq in een vormgeving van Tom Hautekiet, werd bekroond als beste kaasboek.

Eerder vielen beide boeken ook reeds in de prijzen bij de World Food Media Awards die eind vorig jaar in Australië uitgereikt werden. Het boek 'Family Food' (Penguin) van Heston Blumenthal werd verkozen tot Cookbook of the Year, en 'Vintage Wine' (Webster) van Michael Broadbent werd Best Wine Book.

Voor meer informatie of het aanvragen van recensie-exemplaren: Uitgeverij Terra Lannoo B.V.
T.a.v. Annemarie Fock
Postbus 1080
7230 AB Warnsveld

telefoon : 0575 - 581320
fax : 0575 - 525242
e-mail : annemarie.fock@terralannoo.nl

Alle uitgaven van Uitgeverij Terra Lannoo vindt u op www.terralannoo.nl