Ingezonden persbericht

Eric Velu Productions start Harvest Media School

HILVERSUM, 20040227 -- In september 2004 start de Harvest Media School in Hilversum. De parttime opleiding leert christenen hoe ze een goed tv-programma kunnen maken voor de lokale en regionale televisie. Ook mensen die binnen hun kerk of gemeente actief zijn met video of die verder willen komen in de mediawereld kunnen op de nieuwe mediaschool terecht. De docenten zijn professionele en gemotiveerde christenen die ruime ervaring hebben in het tv-vak. De Harvest Media School is een initiatief van Eric Velu Productions, tv-producent van onder meer documentaires en de tv-serie De Verandering. Voor meer informatie: www.harvestmediaschool.com of telefoon (035) 622 3957.


In 10 maanden tijd leren de studenten script- en formatontwikkeling, filmen en regisseren, licht- en geluidstechniek en montage. Er zal veel aan praktijkopdrachten worden gewerkt. Naast een vaste cursusdag en -avond per week is er op andere dagen gelegenheid om op de studioapparatuur van de school te werken.

Aanleiding voor de start van de school is dat steeds meer lokale en regionale omroepen de mogelijkheid bieden aan kerken en gemeentes om evangeliserende tv-programma's uit te zenden. Hiervoor is veel enthousiasme, maar het ontbreekt vaak aan kennis en ervaring. Initiatiefnemer Eric Velu: "Juist vanuit de lokale kerk of gemeente zijn er veel kansen om mensen in een herkenbare setting (lokaal of regionaal) verkondigende programma's te presenteren. We willen christenen graag stimuleren om deze plek in te nemen. De Harvest Media School zorgt dat ze hiervoor de nodige kennis en ervaring kunnen opbouwen."



Ingezonden persbericht