BAXTER PR


CineNova verwerft de exclusieve live
uitzendrechten voor de 76e Oscar(r)-uitreiking

Live uitzending van commentaar voorzien door René Mioch

Amsterdam, 5 februari 2004 CineNova, het filmkanaal, heeft voor Nederland de exclusieve en live uitzendrechten verworven van de Oscar(r)-uitreiking 2004. De 76e Academy Awards(r) worden bij CineNova uitgezonden in de nacht van zondag 29 februari op maandag 1 maart. Billy Crystal is dit jaar weer terug als gastheer van het prestigieuze filmevenement. De rechtstreekse uitzending begint om 02.00 uur s nachts en wordt van Nederlands commentaar voorzien door filmspecialist René Mioch. De 90 minuten highlights van het programma worden exclusief op dinsdagavond 2 maart om 20.00 uur éénmalig uitgezonden op CineNova 2.

De Nederlandse speelfilm De Tweeling is genomineerd in de categorie Beste
Buitenlandse Film. De nacht van 1 maart krijgt hierdoor een duidelijk Nederlands tintje. De film De Tweeling is geregisseerd door Ben Sombogaart en geproduceerd door Hanneke Niens en Anton Smit van IdtV Film BV. In samenwerking met de IdtV organiseert CineNova een besloten feest gedurende deze bijzondere Oscar(r) night'. Cast, crew en andere V.I.P.-genodigden zullen op dit exclusieve 'De Tweeling-feest' acte de présence geven.

CineNova zendt op 15 februari a.s.- precies twee weken voor de uitzending van de Oscars(r) - ook live en exclusief de Orange BAFTAs uit. Algemeen worden deze Orange British Academy Film Awards gezien als een belangrijke graadmeter voor de Oscars(r).

De exclusieve en live uitzendrechten van de Oscars(r) 2004 zijn door CineNova voor Nederland verkregen via Buena Vista International Television (BVI-TV).
Over René Mioch: René Mioch maakt al sinds 1985 filmprogramma's, daarnaast schrijft hij regelmatig over film. Als filmkenner bij uitstek is hij de perfecte commentator voor de uitzending van de uitreiking van de Orange Baftas en Oscars(r) op CineNova.

Over CineNova: CineNova biedt twee 24-uur premium filmkanalen in Nederland en Vlaanderen. CineNova en CineNova 2 zijn verkrijgbaar via de digitale platformen van alle grote Nederlandse kabelmaatschappijen zoals UPC, Casema, Essent en Multikabel. Nieuwe abonnees kunnen voor een vast maandbedrag onbeperkt genieten van een brede keuze aan recente topfilms zonder hinderlijke reclame, in alle genres. CineNova is een joint venture van SPE's Columbia TriStar International Television, Walt Disney Television International en UPC.

Over Sony Pictures Entertainment: Sony Pictures Entertainment (SPE) is een divisie van Sony Corporation of America (SCA), een dochtermaatschappij van de in Tokio gevestigde Sony Corporation. SPE's wereldwijde activiteiten omvatten de produktie en distributie van speelfilms en televisie, de creatie en digitale distributie van content, wereldwijde investeringen in televisie kanalen, home entertainment acquisitie en distributie, de exploitatie van studio faciliteiten, de ontwikkeling van nieuwe entertainment produkten, diensten en technologieën en de distributie van filmed entertainment in 67 landen. Sony Pictures International kan op het world wide web worden gevonden onder http://www.sonypictures.com.

Over Walt Disney Television International: Walt Disney Television International is verantwoordelijk voor alle activiteiten van The Walt Disney Television Company op het gebied van gratis en abonneetelevisie buiten de Verenigde Staten van Amerika. Deze activiteiten omvatten branded en niet-branded programma distributie door Buena Vista International Television (BVI-TV), produktie en omroep activiteiten, waaronder de ontwikkeling en het management van Disney Channels en andere media investeringen.
http://www.disney.com


05 feb 04 18:16