Ingezonden persbericht


Perbericht

Ben van Kempen exposeert in : Galerie Cellini Hooigracht 50 Leiden Opening : zondag 29 februari 2004 om : 16.00 u

De opening zal worden opgeluisterd met Jazz improvisaties in een life optreden van Ilja Reijngoud (trombone) en Tim Eijmaal (gitaar)!

'Improvisatie en experiment'

De expositie met de titel : 'Improvisatie en Experiment ' toont recent werk waarvan de thematiek geïnspireert is op free-jazz en structuren in de natuur. Sommige werken zijn meer cartooneske van aard maar veelal speels en abstract. Zo zijn bijvoorbeeld 'Ets no 1 & 2 'geïnspireerd op de muziek van Eric Dolphy, die in de jaren '60 experimentele jazz bracht op basklarinet en fluit. De uitgesproken kontrasten in deze muziek heeft Ben van Kempen weergegeven in de lijnvoering van zijn etsen. Het element improvisatie is hierbij duidelijk herkenbaar. Het ontstaan van de etsen vraagt veel vakmanschap. Tijdens een langdurig, bijna fysiek proces met verschillende materialen vinden de beelden in het hoofd van Ben hun weg naar het papier.

Ben van Kempen (1938) voltooide zijn opleiding aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten te Den Haag in 1955, waar hij o.a. bij Co Westerik studeerde. Daarna volgde hij een opleiding in grafische technieken aan de Vrije Academie te Den Haag. Sinds 1985 werkt hij als producent en artistiek leider bij Theater Popject.

Ilja Reijngoud (Leiden,1972) voltooide zijn opleiding, cum laude, aan het Hilversums Conservatorium in 1996. Hij won in 2003 's werelds belangrijkste Jazzprijs de 'Thelonious Monk Award' in VS. Hij is tevens docent aan het Rotterdams conservatorium en lid van succesvolle ensembles als de Houdini's, Dutch Jazz Orchestra en Cubop City Bigband. En treedt op met zijn eigen Ilja Reijngoud quartet.

Tim Eijmaal (1975) studeerde aan het Hilversums Conservatorium. Hij won tijdens zijn studie de Krauthammer Jazz Award. Eijmaal voelt zich thuis in diverse
stijlen in de muziek en is naast gitarist ook zanger en schrijver. Hij speelde in o.a.
New Cool Collectief, Abel,Velthuis & Kemper, Jim (Idols) en Rose. momenteel speelt hij in het Opo Yeye Project en in de Band Balloon Crew.

De expositie loopt van: 29 februari t/m 24 april 2004 open op zaterdag: 14.00 - 17.00 u
en op afspraak : 06-22119971