Gemeente Amsterdam

Nellestein viert kwart eeuw Nellestein
23 februari 2004 - Johanneke Helmers

De woonwijk Nellestein bestaat dit jaar een kwart eeuw. Om dat heugelijke feit te vieren heeft een groep bewoners de werkgroep 'Nellestein 25 jaar' opgericht. In de loop van 2004 organiseert de werkgroep - in samenwerking met organisaties en bewoners uit de buurt
- diverse evenementen op het gebied van sport en spel, muziek en dans, beeldende kunst en fotografie.
Op zondag 29 februari, schrikkeldag, vindt de `aftrap' plaats. Om 15.00 uur opent mevrouw Elvira Sweet, voorzitter van het dagelijks bestuur van het Stadsdeel Zuidoost, het feestjaar in de aula van Woon- en Zorgcentrum Nellestein, Lopikhof 1. Het Piazzo Ensemble zorgt voor de muzikale omlijsting. Tim Fletcher, accordeon/bandoneon, Damayanti Colpa, viool, Arnaud Rosdorff, piano en Suze Stiphout, contrabas vormen dit ensemble. Zij spelen onder meer klezmer, tango en Ierse traditionals. We verwachten een massale opkomst van (ex)bewoners en genodigden!

Voorafgaand aan de opening luidt de Caribbean BrassInternationalhet feestjaar in met een spetterende muzikale rondgang door de wijk. Vertrekpunt is Verenigingsgebouw De Oase, Leerdamhof 268. Vertrektijd: 13.00 uur. Wie mee wil lopen, dansen of swingen op deze schrikkeltocht is van harte welkom!

Vanaf 17.00 uur zetten we het openingsfeest voort in De Oase met Surinaamse hapjes en een drankje aan de bar.

In de loop van dit feestjaar zal de werkgroep regelmatigvan zich laten horen. Wij maken al onze activiteiten bekend met flyers, affiches, advertenties en persberichten. Let u dus vooral op het logo van Nellestein 25 jaar!

© Gemeente Amsterdam