Ingezonden persbericht


Afdeling Communicatie
Hilversum, 24-02-2004

Televisie
Studio rem
Uitzending zondag 29 februari
Nederland 2 ­ 23.30 uur


Wibo van de linde en harmen roeland in studio rem

Twee nieuwsveteranen, Wibo van de Linde en Harmen Roeland, starten op zondag 29 februari met een opmerkelijk nieuw tv-avontuur met als titel STUDIO REM. Het decor is het REM-eiland voor de kust van Noordwijk. Symbolisch voor vernieuwing in omroepland. Hier gooide de grondleggers van de TROS 40 jaar geleden de spreekwoordelijke knuppel in het Hilversumse hoenderhok.

Per aflevering wordt er door het presentatieduo Wibo van de Linde en Harmen Roeland met gasten en TROS-coryfeeën gesproken over hun aandeel in vroegere en hedendaagse TROS-programma's en over hun huidige carrière. Daarnaast wordt een aantal actuele thema's besproken die betrekking hebben op hun specialisatie.

Voor het programma STUDIO REM vliegen per helikopter naar het REM-eiland: Gerrit van der Kooy en Caspar Becx, thema: Haagsche politiek. Becx en Van der Kooy bijten zondag 29 februari het spits af. Jack van Gelder en Kees Jansma, zij praten over het thema sportvandalisme en sportverdwazing. Antoinette Hertsenberg en Peter R. de Vries, thema: opsporen en aantonen van maatschappelijke misstanden en uitglijders van bijvoorbeeld justitie. Wubbo Ockels en Chriet Titulaer, thema: ruimtevaart en nieuwe energietechnieken. Guus Verstraete jr., Jon van Eerd en Rob van Hulst, thema: amusement en showbizz. Martin Gaus en Pieter Winsemius, thema: milieumaffia. Jaap Jongbloed en Bob Kroon, thema: ontwikkeling in de journalistiek.

Wibo van de Linde registreerde in 1964 als Journaal-reporter hoe politiemannen uit helikopters neerdaalden om REM te smoren. Maar de TROS zette voet aan wal. En tien jaar lang laveerde Van de Linde zijn veelbesproken TROS Aktua door woelige tijden. Harmen Roeland doet als newsgetter niet voor Wibo onder. Hij zette bijna 30 jaar lang voor het Journaal koers naar alle denkbare nieuwsfronten.