Ingezonden persbericht


Afdeling Communicatie
Hilversum, 24-02-2004

Televisie
Portret van een passie
Uitzending zondag 29 februari
Nederland 2 ­ 11.25 uur


Nederland is de passie van monique van de ven

Nederland en Monique van de Ven zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Natuurlijk omdat deze veelzijdige actrice onder meer schitterde op het witte doek in menig Nederlandse film. Maar niet alleen heeft Nederland Monique van de Ven in het hart gesloten, Monique zelf sluit Nederland in háár hart. De aflevering van PORTRET VAN EEN PASSIE van zondag 29 februari portretteert dan ook haar passie: Nederland!

Volgens haar doet ons land voor geen enkel ander land ter wereld onder. Niet als het om landschap gaat en ook niet op cultureel gebied. We zien haar dan ook in haar favoriete Nederlandse landschap op een van de waddeneilanden.

Omringd door de haar zo geliefde elementen vertelt Monique dat ze haar hart heeft verpand aan de Hollandse kneuterigheid en overzichtelijkheid. Haar voorliefde voor moderne kunst uit zich in verwoed verzamelen van het werk van Nederlandse kunstschilders.

Achter de schermen van de opnamen voor de nieuwe Nederlandse film 'Amazone' zien we haar in de hoedanigheid van actrice. Maar de passie van Monique voor het maken van films uit zich ook in haar werk als regisseur. Echtgenoot Edwin de Vries licht toe waarom Monique een goede actrice is.

Op zondag 7 maart is de passie van Jan Vayne te zien. Op 14 maart is Simone Kleinsma de hoofdpersoon, op 31 maart gevolgd door Oger en Henk van der Meyden is op 28 maart de gast van programmamaker Job Cieraad.



Ingezonden persbericht