Ingezonden persbericht


VUGHTSE SPORTCLUB PRINS HENDRIK

AFDELING ATLETIEK

PERSBERICHT

's-Hertogenbosch, 25 februari 2004

Beumer en Boonstra podiumkandidaten bij NK Veldloop

Prins Hendrik-lopers Stefan Beumer en Miranda Boonstra dingen zondag 29 februari bij de Nederlandse kampioenschappen in Holten mee naar de medailles op de korte en lange cross. Beumer, leider in het KNAU-Crosscircuit, zal op de 5000 meter-loop concurrentie ondervinden van Ronald Bassa en Gert-Jan Liefers. Uitgesproken favoriet is echter Simon Vroemen, de Europees recordhouder op de 3000 meter steeplechase. Stefan Beumer uit Den Bosch wil net als Vroemen in Holten kwalificatie afdwingen voor de WK Veldloop, volgende maand in Brussel. Daarnaast staat voor de 800 meter-loper ook nog de eindoverwinning in het nationale crosscircuit op het spel.

Op de lange cross bij de vrouwen komt Miranda Boonstra in actie. De Nijmeegse die vorig jaar brons veroverde op deze afstand, krijgt tegenstand van de Groningense Anita Looper. Boonstra, Nederlands recordhouder op de 3000 meter steeplechase, bereide zich onder andere voor door een trainingsstage in Zuid-Afrika, samen met Prins Hendrik-atlete Anja Smolders.

Bij de lange cross bij de mannen is Stan Rijken de kopman. De loper uit Den Dungen werd vorig jaar - net als Boonstra - ook derde bij het NK Veldloop, maar krijgt deze keer met een zeer sterk veld te maken. Behalve titelverdediger Kamiel Maase komen mensen als Van Damme en Schutgens in actie. Wel kan Rijken met zijn zeven clubgenoten het kampioenschap bij de clubteams in vizier krijgen. De mannenploeg van Prins Hendrik moest in 2003 voor het eerst sinds jaren de meerdere erkennen in Leiden Atletiek, maar heeft deze editie nog meer concurrentie. Naast Leiden zijn PSV Eindhoven en Phanos Amsterdam zijn geduchte tegenstanders. Prins Hendrik-atleten in actie op de 12 kilometerloop Ruben Scheurwater (Zeeland), Michiel Otten (Tilburg), Noël Keijsers (Nijmegen), Raymon van den Berg (Den Bosch), Rob Bravenboer (Tilburg), en Frans Roelofs (Zeeland).

Anne van den Hurk uit Haarsteeg en Esther Schrijvers uit Valkenswaard komen in Holten in actie op de korte cross over 3000 meter.

EINDE BERICHT

NOOT VOOR DE REDACTIE (

Ingezonden persbericht