Utrecht stad, 09.30 uur

Utrecht 29-02-2004 - Nieuwsberichten districten Utrecht stad, 09.30 uur

Aanhoudingen
UTRECHT - Een winkeldief die gesnapt was in een winkel aan de Groeneweg dreigde met zoutzuur te gaan gooien. Dit gebeurde zaterdagmorgen rond 10.00 uur. Toen de politie ter plaatse kwam, was de winkeldief, een 49-jarige Utrechter, weer rustig. Hij verklaarde de goederen van bijna vier euro vergeten te zijn af te rekenen. De man bleek inderdaad een flesje zoutzuur bij zich te hebben. Proces-verbaal is tegen de man opgemaakt.

Op de Croeselaan hield de politie rond 16.50 uur een 25- en een 33-jarige inwoner van Utrecht aan. Door drukte rond de Jaarbeurs blokkeerde een reisbus de kruising. De twee mannen raakten hierdoor geirriteerd. Een van de twee chauffeurs van de bus, een 27-jarige Groninger, stapte uit en werd geslagen door de 25-jarige. De 33-jarige pakte uit de kofferbak van de auto een wielsleutel. Getuigen sprongen er echter tussen, waarop de drie mannen hun eigen voertuig ingingen en doorreden. De politie hield de twee Utrechters enkele minuten later aan. Proces-verbaal wordt tegen hen opgemaakt.

Toen agenten zaterdagavond rond 23.45 uur een autoalarm hoorden afgaan op de 2e Daalsedijk, zagen ze iemand weglopen van de auto. De agenten spraken de 42-jarige inwoner van Utrecht aan, die verklaarde dat hij niet wist wat er gebeurd was, maar dat het raam van de auto zomaar kapot ging. De man bleek inbrekersgereedschap bij zich te hebben en is ingesloten voor verhoor.

Geen zin in controle
UTRECHT - De politie hield zondagmorgen rond 01.00 uur een 21-jarige inwoner van Nieuwegein aan die wordt verdacht van een inbraakpoging in een pand aan de Lagenoord.

Agenten die een signalement van een man hadden gehoord die bij een inbraakpoging was gezien, zagen de man op een scooter op de Neude. Hij voldeed niet aan stoptekens van de politie, waarop de achtervolging werd ingezet. De jongeman negeerde rood licht en probeerde er tussenuit te knijpen via de busbaan en gebruik van trottoirs, waar ook voetgangers liepen. Bij het Jaarbeursplein kon hij uiteindelijk worden klemgereden en aangehouden. Hij bleek ook te veel alcohol te hebben gedronken (270 ug/l). De jongeman kreeg verschillende bekeuringen.

Politie-actie Hoog Catharijne
UTRECHT - De politie hield vrijdagmorgen vroeg een actie op het gebied van openbare orde op Hoog Catharijne. In de Clarentuin werden 72 mensen aangehouden terzake hinderlijk gedrag, groepsvorming of slapen. Van hen kregen 71 een proces-verbaal. Vijf mensen zijn ingesloten, omdat zij nog een gevangenisstraf moeten uitzitten, twaalf kregen een vonnis aangezegd en vier betaalden een nog openstaande boete. Verder werden drie mensen gehoord voor nog openstaande zaken. Er is een kleine hoeveelheid verdovende middelen, maar veel gebruikersartikelen aangetroffen en inbeslaggenomen.

Later op de morgen werd gecontroleerd op de Sijpesteijnkade en het Stationsplein. Daar zijn nog eens vijftien mensen aangehouden terzake hinderlijk gedrag en overtredingen van de Opiumet. Alle vijftien personen kregen bekeuringen voor het hinderlijk gedrag, er werd één proces-verbaal opgemaakt voor overtreding van de Opiumwet. Van de vijftien waren er negen al eerder aangehouden tijdens het eerste deel van de actie.