Politie Twente

Persberichten Politie Twente

Marloes Nollen: telefoon 053-4555588

Getuigenoproep

Verkeersongeval met doorrijding

Enschede

Op dinsdag 24 februari jl. fietste een 61-jarige Enschedese omstreeks 18.45 uur over de Burg. M. van Veenlaan komende uit de richting van de binnenstad. Op de kruising met de Broekheurnerrondweg en de Wesselerbrinklaan moest zij stoppen voor het rode verkeerslicht bedoeld voor de fietsers. Toen zij groen kreeg en rechtdoor fietste kreeg ook het autoverkeer naast haar groen. Een lichtkleurige bus sloeg hierop rechtsaf en kwam in aanrijding met de vrouw op de fiets die rechtdoor wilde. Hierna is de bus doorgereden. De vrouw kwam te vallen. Omstanders hebben eerste hulp verleend. De vrouw was gewond aan het gezicht en later bleek dat ze ook een hersenschudding had opgelopen. De politie zou graag in contact komen met getuigen van deze aanrijding, zodat mogelijk de veroorzaker en de omstanders die de vrouw hebben geholpen kunnen worden achterhaald. U kunt bellen met 0900-8844 politie Twente of Bel M, anoniem 0900-7000.(bps:04-024492)

Verkeersongeval met letsel

Aanrijding i.v.m. bevriezing van het weggedeelte

Enschede

Op vrijdag 27 februari omstreeks 08.15 uur heeft er een aanrijding plaatsgevonden tussen twee auto's op de Weerseloseweg. Een 39-jarige automobilist uit Enschede kwam uit de richting van de Deurningerstraat, rijdende in de richting van de Vliegveldstraat. In de bocht voor de afslag Vergertweg kwam hij met zijn auto in de slip en kwam op de rijbaan van het tegenliggende verkeer. Hierdoor raakte hij het voertuig van een 57-jarige automobilist uit Almelo frontaal. Deze automobilist is met behulp van de brandweer uit zijn voertuig gehaald. Het letsel van beiden bleek erg mee te vallen. Wel zijn beide betrokkenen een nacht ter observatie in het ziekenhuis gehouden. De oorzaak van de aanrijding was bevriezing van het weggedeelte. (bps:04-024519)

Agressief gedrag

Aanhouding na agressief gedrag

Enschede

Op zaterdag 28 februari omstreeks 05.00 uur is een 37-jarige man uit Enschede aangehouden op de Bolwerkstraat. De man gedroeg zich erg agressief en was onder invloed van alcohol. De man had de vriendin van een 20-jarige man uit Enschede omhelsd. Zij was hiervan niet gediend. De 20-jarige man sprak de 37-jarige man hierop aan. Daarop sloeg de 37-jarige man de 20-jarige man in het gezicht. De 37-jarige man is meegenomen naar het bureau, waar hij is ingesloten voor nader verhoor. (bps:04-024985)

Geweld met letsel zonder wapen

Aanhouding na agressief gedrag

Enschede

Op zaterdag 28 februari omstreeks 00.40 uur kwam er een melding binnen van een vechtpartij op de kruising Brammelerstraat - Noorderhagen. Ter plaatse gekomen meldden getuigen dat een persoon in de richting van het Muziekcentrum was gelopen. Op weg naar het Muziekcentrum troffen de agenten tussen twee geparkeerde auto's een 24-jarige man uit Enschede liggend op zijn buik aan. Het bleek dat deze man de GSM van een 25-jarige man uit Losser had geleend om even mee te bellen. Toen hij de telefoon had gekregen deelde hij een elleboogstoot uit aan de man uit Losser, die daarop ten val kwam. De 24-jarige man rende hard weg. Een drietal mannen afkomstig uit Losser renden de man achterna. De 24-jarige man uitte bedreigende taal tegen de drie Lossernaren. De 24-jarige man is aangehouden en meegenomen na het bureau voor nader verhoor. De GSM is aan de eigenaar teruggegeven. Deze 25-jarige man uit Losser is i.v.m. de verwondingen aan zijn hoofd op de eerste hulp van het ziekenhuis behandeld. (bps: 04-024932)

Agressief gedrag

Aanhouding na agressief gedrag

Hengelo

Op zaterdag 28 februari omstreeks 00.40 uur is een 28-jarige man uit Driebergen-Rijsenburg aangehouden in een pand aan de Bornsestraat. Er was bij de politie een melding binnengekomen van een vechtpartij. Bij aankomst in het pand uitte de 28-jarige man bedreigende taal in de richting van een agent. De man is hierop aangehouden en overgebracht naar het bureau voor nader verhoor. Wat er zich voor de komst van de politie heeft afgespeeld in het pand is op dit moment nog niet duidelijk. (bps: 04-024931)

Man overleden na val

Man valt in een horecagelegenheid van de trap

Enschede

Op zondag 29 februari omstreeks 02.30 uur is een 40-jarige man uit Amsterdam in een horecagelegenheid aan de Oude Markt van de trap gevallen. De man had hierbij ernstig hoofdletsel opgelopen. De man is nog gereanimeerd, maar dit mocht niet meer baten. De man is aan een schedelbasisfractuur ter plekke overleden. Er is geen speciale aanleiding geconstateerd, waarom de man is gevallen. Personeel en bezoekers van de horecagelegenheid zijn in een naast gelegen horecagelegenheid opgevangen. Mediant was hierbij ook ter plekke voor de opvang. De politie is het horecapersoneel van beide horecagelegenheden zeer erkentelijk voor de goede samenwerking bij dit tragische ongeval. (bps: 04-025365)

Man onder invloed veroorzaakt eenzijdig ongeval

Aanhouding na aanrijding met doorrijding

Enschede

Op zaterdag 28 februari omstreeks 07.40 uur is een 27-jarige man uit Enschede aangehouden in zijn woning aan de Landbouwstraat. Er was bij de politie een melding binnengekomen van een gevonden kentekenplaat nabij een aanduidingsbord op de Auke Vleerstraat ter hoogte van het viaduct van de Hengelosestraat.Het aanduidingsbord was omver gereden. Aan de hand van de kentekenplaat kon worden achterhaald wie daarvoor verantwoordelijk was. De 27-jarige man bleek onder invloed van alcohol te verkeren. Hij blies 1,27 promille. Proces-verbaal is opgemaakt en een verklaring is opgenomen. (bps: 04-25030)

Verkeersongeval met letsel

Drie mensen lichtgewond na verkeersongeval

Delden

Op zaterdag 28 februari omstreeks 10.15 uur heeft er een aanrijding plaatsgevonden t.h.v. de kruising Rondweg N346, Europalaan en Almelosestraat te Ambt-Delden. Een 77-jarige automobilist uit Huissen kwam uit de richting Hengelo over de Rondweg N346 gereden en heeft bij het oversteken van genoemde kruising een auto bestuurd door een 33-jarige automobiliste uit Bentelo over het hoofd gezien. Een aanrijding was niet meer te vermijden. In de auto van de 77-jarige zat ook nog een 74-jarige vrouw uit Beesd. Alle drie personen zijn overgebracht naar het SMT te Hengelo, waar lichte verwondingen werden geconstateerd. (bps: 04-025106)

Fietsendief aangehouden

Oplettendheid medewerker parkeergarage leidt tot aanhouding fietsendief

Enschede

Op zaterdag 28 februari omstreeks 10.45 uur is een 36-jarige man uit Enschede aan de Noorderhagen aangehouden i.v.m. fietsendiefstal. Bij de politie was een melding binnengekomen dat een man met een afgesloten fiets door de Irenepromenade liep en met deze fiets de lift in was gegaan en deze had gestald in de parkeergarage. Het signalement van de man was doorgegeven. Even later troffen agenten een man, die voldeed aan het doorgegeven signalement, aan op de Noorderhagen. Hij had een andere fiets bij zich. Het slot van deze fiets was zichtbaar geforceerd. De man is overgebracht naar het bureau, waar hij na verhoor bekende de fiets waar hij op aangetroffen was te hebben gestolen. Hij ontkende de diefstal van de gestalde fiets bij de Irenepromenade. De man bleek voor te komen op de lijst met stelselmatige daders en is inverzekering gesteld. De fiets die in de Irenepromenade was gestald kon worden teruggegeven aan een 54-jarige vrouw uit Enschede die zaterdagmorgen aangifte kwam doen van diefstal van haar fiets. De rechtmatige eigenaar van de fiets die bij de verdachte is aangetroffen heeft zich nog niet gemeld.(bps: 04-025067)

Onder invloed

Diverse automobilisten aangehouden i.v.m. rijden onder invloed

Almelo

Op zondag 29 februari omstreeks 05.00 uur is een 22-jarige automobilist uit Almelo gecontroleerd op het gebruik van alcohol aan het Baken. De man blies 0.65 promille. Proces-verbaal is opgemaakt. (bps: 04-025382)

Almelo

Op zondag 29 februari omstreeks 04.30 uur is een 41-jarige automobiliste uit Almelo gecontroleerd op het gebruik van alcohol aan de Lekstraat. De vrouw blies 0.95 promille. Proces-verbaal is opgemaakt. (bps: 04-025379)

Haaksbergen

Op zondag 29 februari omstreeks 01.00 uur is een 32-jarige automobilist uit Haaksbergen gecontroleerd op het gebruik van alcohol aan de Richterstaat. De man blies 1,27 promille. Proces-verbaal is opgemaakt. (bps: 04-025329)

Haaksbergen

Op zondag 29 februari omstreeks 01.30 uur is een 46-jarige automobilist uit Haaksbergen gecontroleerd op het gebruik van alcohol aan de Stationsstraat. De man blies 0.77 promille. Proces-verbaal is opgemaakt. (bps: 04-025333)

Enschede

Op zondag 29 februari omstreeks 01.00 uur is een 44-jarige automobilist uit Enschede gecontroleerd op het gebruik van alcohol aan de Haaksbergerstraat. De man blies 1,24 promille. Proces-verbaal is opgemaakt. (bps: 04-025334)


---- --